За онези, които знаят как да похапват - свежа и

...
За онези, които знаят как да похапват - свежа и
Коментари Харесай

Лека тортичка за след тежък празник

За тези, които знаят по какъв начин да похапват - свежа и доста лека тортичка

Необходими Продукти

За блата


● орехи - 180 г
● фурми - 150 г
● сусамов тахан - 2 с.л.
● ванилия - 2 бр.
● канела - 1 ч.л.

За крема


● тиква - 1/2 бр.
● извара - 300 г
● крема сирене - 250 г
● мед - 3 с.л.
● канела - 2 ч.л.
● ванилия - 2 бр.
● желатин - 2 пакетчета

Начин на подготвяне

Накиснете фурмите в топла вода за към 30 мин. В чопър нарежете орехите на ситно и към тях прибавете отцедените фурми дружно със сусама, разбийте още веднъж и прибавете ванилиите и канелата.

Получената примес разстелете на дъното на форма за торта с падащо дъно. Оставете в хладилника до момента в който вършиме крема. За него е нужно да изчистите тиквата и да я нарежете на кубчета, които да сварите на пара, с цел да не стават прекомерно воднисти - за към 20 мин. до подготвеност.

Смесете в купа изварата с крема сиренето, канелата, ванилиите и меда. Пасирайте ги към тях прибавете към този момент сварената и изстинала тиква и пюрирайте още веднъж до приемане на гладка примес.

Остана ви единствено желатина, залейте го с 7-8 с.л. вода и на водна баня го затоплете, бъркайте непрекъснато до момента в който не се разтвори изцяло. След като е подготвен на тънка бликам го прибавете към тиквената примес като бъркате непрекъснато.

Изсипете сместа върху стегналия блат и оставете за най-малко 4 часа в хладилника, с цел да стегне. Преди сервиране може да поръсите тортата с какао.

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР