За онези, които обожават аромата на кокос - вижте как

...
За онези, които обожават аромата на кокос - вижте как
Коментари Харесай

Домашно кокосово мляко стъпка по стъпка

За тези, които обожават аромата на кокос - вижте по какъв начин се прави домашно кокосово мляко малко по малко

Необходими Продукти

● кокосов орех - 1 бр., месестата му част
● вода - 4 ч.ч., филтрирана
● подсладител - по избор (мед)

Начин на подготвяне

Неговото благоухание и усет припомнят за екзотика. С кремообразната си консистенция то ще е част от вашите здравословни питиета и е

добра аргументи да го включите в менюто си.

Набавеният кокосов орех би трябвало да е пресен и добра узрял. Пробивам дупка благодарение на тирбушон. Отделяме кокосовата вода в купичка.

Поставяме го върху твърда повърхнина и с чук (с острата му страна) блъскам в средата на плода, като го завъртам от всички страни.

След като черупката се разцепи на две елементи изваждаме месестата ядка.

Обелваме кафявата люспа на ядката с белачка за зеленчуци, с цел да остане единствено бялата част.

Нарязваме я на късчета и я слагаме в каната на блендера дружно с водата и сока на ореха.

Миксираме до еднородност към 6-8 минути.

Прецеждаме течността с тензух, като изцеждаме добре кокосовите стърготини, с цел да отделим оптимално количество мляко от тях.

Съхранявайте кокосовото мляко 2-3 дни в ледник в компактно затворен стъклен съд. По предпочитание можете да подсладите с мед.

Чудесна добавка за смути, фрапета, сладоледи, десерти и кремове.

Съвет: 2-3 късчета от ядката настържете на ситно ренде. Пълномаслените кокосови стърготини изсушете на стайна температура и приберете в стъклен буркан. Ароматът и вкусовите им качества нямат нищо общо с купешките.

Кокосовото мляко е превъзходен сурогат на животинското и е уместно за консумация от хора със здравословни проблеми като алергия към белтъка на кравето мляко или вегани.

То поддържа равнищата на кръвната захар. Богато е на витамини от В групата, С и Е.

В кокосовото мляко се съдържа лауринова киселина, известна със своите антибактериални и антивирусни своойства.

Проведени са голям брой научни проучвания и са открили, че средноверижните мастни киселини, които се съдържат в кокосовото мляко, усилват енергийния разход и спомагат за повишение на физическата интензивност. Лауриновата киселина се усвоява доста елементарно от организма и се употребява от мозъка за сила, без даже да е належащо да се преработва в стомашно-чревния тракт от жлъчни киселини, като някои други мазнини.

Кокосовото мляко обезпечава на тялото ни голям брой минерали – манган, магнезий, калий, фосфор, желязо, които са нужни за поддържане на кръвното налягане и сърдечно-съдовата система и защищават организма от дехидратация и диария.

Консумацията на кокосово мляко може да помогне за намаление на равнищата на холестерола, възстановяване на кръвното налягане и намаление на риска от сърдечни болести и инсулт.

Инфо: Know How To Cook

Източник: recepti.gotvach.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР