За официалното откриване на нов клуб на Културния център Иван

...
За официалното откриване на нов клуб на Културния център Иван
Коментари Харесай

Илияна Йотова и Кирил Петков пристигнаха в Битоля

За формалното разкриване на нов клуб на Културния център " Иван Михайлов " в Битоля, Северна Македония там дойдоха вицепрезидентът Илияна Йотова и министър председателят Кирил Петков.

Културният център носи името на българския бунтовник, дълготраен водач на Вътрешна македонска революционна организация и последна мощна фигура в историята на македонското освободително придвижване Ванче Михайлов. Сдружението работи с българската общественост в Северна Македония и в края на март отхвърли резултатите от преброяването, съгласно което като българи в прилежащата страна се самоопределят едвам 3504-ма души.

 Снимка: БГНЕС

В рамките на визитата министър председателят Кирил Петков и министри от Северна Македония ще посетят междусистемния далекопровод Битоля-Елбасан. По него България ще може да продава ток на целия район.

В делегацията на премиера е и министърът на външните работи Теодора Генчовска. Вчера тя разгласи, че има съществени разлики с външнополитическия екип на премиера по въпроса по кое време Българя може да анулира ветото си върху начало на договаряния за участие на Северна Македония в Европейски Съюз.

По мотив казаното от Генчовска министър председателят Кирил Петков съобщи, че всякакво решение по въпроса ще бъде взето от Народното събрание.

" Дори да има разлики във вижданията, макар че има съдружно съглашение, което ни дава ясна рамка, има рамкова позиция, какъвто и метод да има най-после би трябвало да бъде утвърден от Народното събрание. Надявам се, дори освен от съдружните сътрудници, само че и от опозицията ".

Въпреки напрежението в обединението няма да има рокади в държавното управление, съобщи още министър председателят Петков пред публицисти в Пловдив, където нощес водещата групировка в ръководещата коалиция " Продължаваме промяната " беше учредена като партия.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР