За няколко години космосът се промени из основи заради експоненциално

...
За няколко години космосът се промени из основи заради експоненциално
Коментари Харесай

Американски генерал: Най-голямата заплаха в космоса идва от Китай

За няколко години космосът " се промени радикално " поради експоненциално растящата оръжейна конкуренция. Това съобщи в Мюнхен върховен американски боен и разказа Китай като " най-голямата опасност ", която би трябвало да бъде обезвредена - по-голяма от Русия.

" Виждаме цяла гама оръжия, създавани от нашите стратегически съперници ", изясни пред публицисти военачалник Брадли Ченс Солцман, командващият галактическите интервенции на американските военновъздушни сили.

" Най-голямата опасност идва от Китайската национална република, само че също и от Русия ", означи той нощес в коридорите на Мюнхенската конференция по сигурността.

" Космосът като оспорвано пространство се промени радикално. Нашият метод да действаме там би трябвало да се развива, основно предвид на гамата оръжия, които Китай и Русия тестват и от време на време употребяват ", акцентира той, като загатна за оръжия с ориентирана сила, противосателитни ракети и други прехващачи на обекти в орбита.

Държавите пазят в строга загадка военните си интервенции в космоса, само че конкуренцията е такава, че през 2019 година, когато Пентагонът сътвори свои галактически сили, почитан чиновник на американската администрация съобщи, че Русия и Китай имат потенциал да задминат Съединените щати, отбелязва Агенция Франс Прес.

Генерал Солцман обаче сподели, че не има вяра Съединени американски щати да изостават в този момент. Естеството на съперничеството обаче е друго от този момент - концепцията да се смъкват спътници с ракети или спътници камикадзе отстъпи пред търсенето на способи те да бъдат повреждани с доста мощни лазерни или микровълнови оръжия.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР