За някои тя винаги ще си остане Вивиан от Хубава

...
За някои тя винаги ще си остане Вивиан от Хубава
Коментари Харесай

11 неща, които искате да знаете за Джулия Робъртс

За някои тя постоянно ще си остане Вивиан от „ Хубава жена “, за други красивата Ана от „ Нотинг Хил “, а трети няма да не помнят невероятната й роля в „ Ерин Брокович “, за която получи „ Оскар “. Да, дълъг е описът с хитови продукции, в които сме гледали Джулия Робъртс , актрисата с най-обезоръжаващата усмивка, която през днешния ден навършва 52 години. Какво би трябвало да знаем за нея?

***

За нея не е имало различен път с изключение на да тръгне по стъпките на родителите си – и двамата са били артисти. Родена в Смирна, Джорджия, тя е най-малкото от три деца. В изявление за Vanity Fair Джулия споделя преди време, че надали е щяла да стане актриса, в случай че не са били родителите й. „ Дори не ми е хрумвало “, споделя тя и добавя, че още от 6-годишна възраст татко й постоянно ги водел със сестра й на разнообразни пиеси. Въпреки това скрито си мечтаела като порасне да стане ветеринар, откакто гледала Рекс Харисън в ролята на лекар Дулитъл. „ Но когато започнах да изучавам биология, осъзнах, че е много мъчно. Затова взех решение, че ще стана актриса “, споделя Джулия пред Елън Дедженерис.

***

Колкото и да ни е мъчно да повярваме, актрисата напълно не била измежду известните девойки в учебно заведение. Преминавала незабелязана из коридорите и не привличала доста погледите на момчетата. „ Беше добре за мен “, споделя тя. Когато приключва гимназия през 1985-а, се реалокира в Ню Йорк при сестра си Лиса, а брат й Ерик също към този момент се открил в града.



***

Дебютът на Джулия като актриса се случва в телевизионния сериал Crime Story, където играе жертва на полово принуждение. Още тогава й предсказват сполучлива кариера. „ Беше необикновено магнетична “, спомня си писателят Дейвид Бърк.

***

През 1987 година тя се озовава на снимачната площадка с Лиъм Нийсън във кино лентата Satisfaction. Не доста сполучлив, само че задоволителен да роди още една любовна история. Джулия тогава е едвам на 19, а Нийсън – на 35, и двамата заживяват дружно, само че връзката им продължава едвам две години. По-късно играят още веднъж дружно във кино лентата Michael Collins.

***

Когато печели „ Златен глобус “ за най-хубава поддържаща роля за играта си в „ Стоманени магнолии “, която й носи и номинация за „ Оскар “, тя приковава вниманието на всички, тъй като вместо с красива ефирна рокля, се появява на аления килим с oversize костюм на Giorgio Armani.



Има още...
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР