За нулева толерантност към системните нарушители на пътя настояват от

...
За нулева толерантност към системните нарушители на пътя настояват от
Коментари Харесай

За нулева толерантност към системните нарушители по пътищата, настояват експерти

За нулева приемливост към систематичните извършители на пътя упорстват от учредения преди месец Институт за пътна сигурност. Представителите на организацията за Варна Анелия Танева и Юлиан Арнаудов акцентираха, че в българското законодателство не е дефинирано понятието „ систематичен извършител “.

Това разрешавало водачи с над 20 нарушавания в границите на година да не престават да ръководят колите си.

Експертите оферират да има тласъци за по-висока събираемост на глобите, като наложените санкции да се понижават с 50 %, в случай че бъдат платени в период от 10 дни. Друга мярка е да се издават електронни фишове за всички нарушавания, открити с механически средства.

„ Информациите за пътно-транспортни катастрофи се изнасят в общественото пространство неточно, като другите институции си трансферират една на друга отговорността. Най-потърпевши от това са водачите. Попаднеш в дупка, спукаш гума, дърво скрива знака и не го виждаш – идва КАТ и ти написа акт за несъобразена скорост. Най-слабото звено в едно ПТП е лидерът и глобата е към него ”, разяснява Арнаудов.

От новосъздадената организация упорстват за среща с премиера Бойко Борисов и за незабавно приемане на национална тактика за единна държавна политика по сигурността на придвижването по пътищата. /dariknews.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР