За ново обсъждане в пленарната зала влизат промените в Закона

...
За ново обсъждане в пленарната зала влизат промените в Закона
Коментари Харесай

Депутатите обсъждат президентското вето върху промените в Закона за енергетиката

За ново разискване в пленарната зала влизат измененията в Закона за енергетиката, върху които президентът Румен Радев наложи несъгласие с декрет от 18 октомври, съгласно признатата седмична стратегия на Народното събрание.

Текстовете, оспорвани от президента, плануват цялостна либерализация на пазара на електрическа сила за битовите консуматори до 2026 година

Законът се е отдалечил от задачите на обществената страна, а неговото приемане не е съпроводено с пълноценна оценка на въздействието, макар че се вкарват положения, директно засягащи благосъстоянието на българските жители и устойчивостта на енергийната система, показва в претекстовете си Радев.

В дневния ред са първите четения на промени в Закона за филмовата промишленост и в Закона за фуражите, както и второто гласоподаване на промени в Закона за отбрана на растенията.

Очаква се също депутатите да прегледат на второ четене и промени в Закона за екстрадицията и Европейската заповед за арест.

В постоянния парламентарен надзор ще вземат участие министрите Атанас Славов, Андрей Цеков, Галин Цоков, Христо Хинков, Димитър Илиев и Иванка Шалапатова.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР