За нови проблемни участъци, открити по тръбопровода във Варненското езеро,

...
За нови проблемни участъци, открити по тръбопровода във Варненското езеро,
Коментари Харесай

Откриха нови проблемни участъци по тръбопровода във Варненското езеро

 За нови проблематични сектори, открити по тръбопровода във Варненското езеро, оповестиха от Община Варна. 

В интервала от 29.01.2021 година до 02.02.2021 година, беше осъществен ремонт на открития проблематичен сектор на краткотрайно положения водопровод във Варненското езеро от компания " Хидроремонт ИГ “ ООД, по отношение на открито огъване на тръбата и съществуване на цепнатина. 

От 02.02.2021 година до 08.02.2021 година в това число бе осъществен повсеместен оглед на подводното оборудване.

На 09.02.2021 година бе получено съобщение от компанията, в което е посочено, че са открити и други проблематични сектори с местни пречупвания и пукнатини. На 10.02.2021 година Община Варна е уведомила за случая Регионална инспекция за опазване на околната среда -Варна, " ВиК-Варна “, Областна управа-Варна, Басейнова дирекция за ръководство на водите в Черноморския район.

С цел трайно недопускане на заустване на механично пречистени отпадъчни води от КПС " Аспарухово “ във Варненското езеро, фирмата-изпълнител има техническа подготвеност за премахване на проблемите и обезпечаване на спомагателна отбрана на краткотрайно положеното оборудване. Тъй като ремонтните действия са подвластни от метеорологичните условия и корабния трафик във Варненското езеро, индикативният период за премахване на зародилите проблеми, е до 30 дни.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР