За нова схема за телефонни измами, в която потенциалните жертви

...
За нова схема за телефонни измами, в която потенциалните жертви
Коментари Харесай

От МВР предупреждават: Има нова схема за телефонни измами в Кърджалийско

За нова скица за телефонни измами, в която евентуалните жертви биват заблуждавани с неплатени сметки за електрическа енергия, предизвестяват от Министерство на вътрешните работи в Кърджали.

От пресцентъра на дирекцията изясняват, че жители на Крумовград са алармирали за телефонни позвънявания, с които им се оповестява, че имат неиздължени сметки за електрическа енергия, които би трябвало да заплатят незабавно. Измамниците се представяли за чиновници на електроразпределителното сдружение и предложили разнообразни разновидности за погашение.

Сред множеството сюжети са били такива за лекуване на потърпевш в злополука или за освобождение на арестуван след такава; за ваксини и други, като в някои от случаите с предадени огромни суми жертвите са заблуждавани, че оказват помощ на полицията за задържане на телефонни измамници, оповестява Българска телеграфна агенция.

От полицията предизвестяват хората да не се поддават на увещания за изпращане на пари по никакъв мотив на лица, които се обаждат по телефона. Така работят телефонните измамници, като сюжетите са в разнообразни разновидности.

Ако непознати се свържат по телефона и желаят пари или полезности по някакъв мотив, неотложно сигнализирайте в Районното ръководство на полицията, молят от дирекцията на Министерство на вътрешните работи в Кърджали.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР