За нова измамна схема в социалните мрежи алармираха пловдивчани пред

...
За нова измамна схема в социалните мрежи алармираха пловдивчани пред
Коментари Харесай

Купуваме като луди фалшиви парфюми в социалните мрежи

За нова лъжлива скица в обществените мрежи сигнализираха пловдивчани пред " Марица ". В случая става въпрос за продажбата на парфюми менте в обществените мрежи, изключително във фейсбук. През последните няколко дни разгласи за ароматите безусловно наводниха мрежата. Идеята на измамниците е парфюмите, пробутвани като маркови, да се трансфорат в стремежи подарък, който да оставим под коледната елха. И тя се реализира. В доста от пловдивските групи във фейсбук може да се срещне пост от вида " Маркови парфюми на шоково ниски цени " или " Разпродажба на парфюми от затворен магазин. 70%-80 % по-ниска цена ". Не са малко и тези с " Ликвидация. Оригинални парфюми, доста понижения ".

Предлаганите марки са най-известните и най-скъпите освен на родния пазар, само че и в международен мащаб, което изкушава пловдивчани и поданици на доста други градове да купуват с безумна скорост. За продажба на фалшификатите, които са съвсем като същински, измамниците си набират медиатори с заричане за огромен % облага от осъществените продажби.



Клиентите получават стоката, изпратена посредством разнообразни компании за доставки. След като открият подозрително качество и наличие, се оказало, че не могат да я върнат или да възстановят разноските си, тъй като връзката с медиаторите прекъсва. Така концепцията за подарък се трансформира в пиянство на една студена чаша вода.



" Марица " се свърза с подобен медиатор. Поискахме да си закупим Versace Eros. Отговорът бе, че цената на една численост " оригинал " е 65 лева Справка сподели, че в магазините наличностите са съвсем изчерпани, само че цената е сред 130 и 160 лева за 100 мл. Само фактът, че фалшификатът се популяризира с 80 % или 85 % понижение от магазинната цена, би трябвало да буди задоволително подозрение.

Освен пловдивчани, всеобщо са излъгани хора от цялата страна. Полицията е подгонила фалшификатите. Униформените от Русе организираха спецакция в тази тенденция, като са арестувани 9 души. Образувани са и 5 досъдебни производства. Ред е за деяние и на пловдивската полиция.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР