За нито един градинар не е тайна това, че растенията

...
За нито един градинар не е тайна това, че растенията
Коментари Харесай

Този разтвор кара цветята да цъфтят за секунди

За нито един градинар не е загадка това, че растенията се нуждаят от грижа и внимание, в случай че желаеме да следим техните красиви цветове и то за дълго. В днешно време човек може да се оборудва с всевъзможни торове и други химични препарати, осигуряващи по-добра среда за стайните и градинските ни любимци.
Ние обаче сме върли съперници на химичните добавки и по тази причина нямаме самообладание да споделим с вас за един разтвор, за който сме сигурни, че е кадърен да направи чудеса с растенията.
И сами знаете, че когато отглеждаме цветя в саксии, ние би трябвало да им осигурим спомагателни грижи, защото това място не е тяхната естествена среда.
Ето по какъв начин да насърчите растежа на стайните растения, а и освен:
Нужни артикули за разтвора:
• 10 грама жива квас
• 1 литър топла вода
 Как вярно да отглеждаме Антуриум в дома си Как вярно да отглеждаме Антуриум в дома си
Ако сте фенове на цветните градини и желаете да си извършите такава вкъщи, насочете вниманието съм към Антуриума – необикновено...
• 1 супена лъжица захар
Начин на подготвяне:
Най-напред се заемете с разтварянето на маята в топлата вода. След това прибавете и количеството захар. Разбъркайте добре, тъй че маята да се разтвори. Оставете на стайна температура в продължение на два часа. Едва по-късно прибавете още количество вода. Добре би било съотношението да се получи 1:5.

Този разтвор може да се подготвя целогодишно. За предпочитане е през лятото и пролетта с него да поливате цветята един път седмично, а през зимата и есента – един път в месеца.
 Как вярно да отглеждаме Колумнея в дома си Как вярно да отглеждаме Колумнея в дома си
Във всеки дом би трябвало да има най-малко едно живо растение, което да радва своите притежатели с хубостта си. Ако сте от хората, които обичат...
Знаете ли, че в артикул, какъвто е маята, се съдържат дрожди. Именно те са отговорни за стимулиране на развиването и цъфтежа на растенията.
Тези дрожди спомагат за увеличението на въглероден диоксид, който е доста значим за кореновата система при цветята.

Приготвянето на разтвора е като детска игра, а изгодите от него са толкоз доста, че даже би ни било мъчно да посочим всяка от тях. Методът е употребен от не малко експерти, занимаващи се с градинарство.
Ако ни се доверите и опитате, то позитивните резултати няма да се забавят, а вашите саксийни любимци ще цъфтят като обезумели.

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР