За никого не е тайна, че храната която ядем влияе

...
За никого не е тайна, че храната която ядем влияе
Коментари Харесай

Ето как диетата може да повлияе на риска от инсулт

За никого не е загадка, че храната която ядем въздейства мощно на нашето здраве. То е едно от тези неща, които одобряваме за даденост, до момента в който не ги загубим. В тази връзка дано поговорим малко за вашата диета и за това по какъв начин може да повлияе на риска от инсулт.
Някои от главните рискови фактори водещи до инсулт включват наднормено тегло, висок холестерол, високо кръвно налягане и диабет. Т.е все неща, свързани с храненето, които могат да бъдат усъвършенствани посредством смяна в метода на живот и диета. Разбира се, има няколко други фактори, които могат да покачат риска от инсулт като пушене, консумация на алкохол и генетично влечение, само че като цяло тези рискови фактори са свързани с държанието и могат да се трансформират с течение на времето.
За тези, които не са осведомени с това заболяване, инсулт се предизвиква от кръвен съсирек или кървене в мозъка, което лимитира притока на кръв към други области от него. В такива случаи е значимо да се работи бързо в случай че забележите присъщите признаци и признаци. Ето някои храни, които могат да оказват помощ за понижаване на риска от инсулт.
Омега-3 мастни киселини Това са мастни киселини, които могат да оказват помощ за попречване на сърдечно-съдови болести и инсулт. Те работят за понижаване на равнищата на кръвното налягане и спомага за възстановяване на холестерола. В метода си на хранене, от време на време сме склонни да се храним по метод, който ни обезпечава дребни количества омега-3 мастни киселини, тъй че е добре да включите в диетата си храни, които са богати на омега-3. Такива са да вземем за пример риба или морски блага.
Храни с високо наличие на фибри Те играят съществена роля в храносмилателната система, като спомагат за прекосяването на храните през червата, като в това време играят превантивна роля за редица хронични болести. Фибрите спомагат за понижаване на холестерола в кръвта, което е значимо за понижаване на риска от сърдечно-съдови болести и инсулт. Препоръчително е да консумираме към 30 грама дневно разтворими и неразтворими фибри.
Растителни протеини Нахут, леща, грах и фасул са страхотни варианти за набиране на нужните ви количества растителни протеини, които също водят до понижаване на риска от сърдечно-съдови болести.
Плодове и зеленчуци Те съдържат композиция от витамини, минерали и антиоксиданти, които имат защитни качества да защищават сърцето ви. Трудно е да се посочат точните хранителни субстанции, които оказват помощ да се понижи риска от сърдечно-съдови болести. Всеки хранителен детайл работи в тялото по разнообразни способи за поддържане на добър здравен статус, по тази причина се уверете, че сте присъединили многообразие от разнообразни зеленчуци в диетата си, с цел да си осигурите по-широк обсег от хранителни субстанции.
Намалете приема на сол Високите равнища на натрий в диетата може да повлияят на вашето кръвно налягане. Солта предизвиква задържане на течности, което също може да се прояви като няколко кг от горната страна върху. Задържането на течности води до повишение на кръвното налягане, което освен покачва риска от инсулт, само че също по този начин оказва напън върху черния ви дроб, бъбреците, сърцето, мозъка и артериите. Изберете соеви сосове с понижено наличие на сол с цел да решите този проблем.
Поне 10 000 крачки дневно Бъдете физически дейни и това ще ви помогне за възстановяване на вашата резистентност на сърдечно-съдовите болести по редица способи. Правейки по 10 000 крачки дневно вие подобрявате притока на кръв, контролирате тежестта си и укрепвате сърцето. Намерете другарка, с която да ходите пешком, с цел да ви бъде по-приятно по време на разходката и да бъде по-лесно превръщането й в табиет.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР