За никого не е тайна, че често пъти, когато се

...
За никого не е тайна, че често пъти, когато се
Коментари Харесай

Цял живот сме пържили картофките грешно, ето тайната

За никого не е загадка, че неведнъж, когато се опитаме да приготвим нещо вкъщи, честичко оставаме с пръст в уста, тъй като това, за което сме запретнали ръкави, никак не наподобява на ястието, което сме консумирали в ресторанта.
Въпреки че е обикновено човек да си изпържи картофки, те неведнъж загарят, не хващат добре коричка или не наподобяват по този начин добре и съвършени, както в ресторанта. Освен това всички тези образни недостатъци от време на време се отразяват и във усета им. Оказва се, че цялостен живот сме ги правили неверно и има загадка за страхотния им тип и усет.
Оказа се, че има един елементарен трик, който се прави във всяко заведение, и след който пържените картофи стават меко казано съвършени, точно като тези, сервирани в някой прекрасен ресторант.
Тайната им е следната - първо държат продукта 10 минути във вода, а чак по-късно го поставят във врящото олио. Ето по какъв начин тъкмо би трябвало да процедирате.
За кг картофи се нуждаем от чаена лъжичка оцет, 3 града царевично нишесте и олио.
Първо обелете картофите, а по-късно ги нарежете на равни части. Важно е да не ги вършиме разнообразни, с цел да могат да се изпържат отмерено.
Сочно и вкусно пилешко месце на фурна - пръстите да си оближеш
След това поставете картофите в дълбока купа, прибавете малко оцет и ги залейте с вода. Оставете ги по този начин за към 10 минути.
След като времето мине, поставете картофите върху хартиена забрадка, с цел да се изцедят за миг, а след това ги върнете назад в купата и прибавете царевичното нишесте.
Разбъркайте деликатно. Сега ви остава единствено да изпържите картофените пръчици в сгорещено олио. Обещаваме ви, че ще наподобяват е съвършено и усетът им ще е неповторим. Бон апети!


Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР