За никого не е тайна, че банята е едно от

...
За никого не е тайна, че банята е едно от
Коментари Харесай

5 лесни трика, с които банята ще ухае омайващо

За никого не е загадка, че банята е едно от пространствата, в които има най-вече гости. С толкоз доста чести влизания и излизания в нея тя се замърсява и стартира да мирише по-бързо от останалите елементи на дома ни. С няколко лесни и евтини трика ще научите по какъв начин да я накарате да ухае добре, без да се постанова да вършиме надълбоко разчистване всяка седмица.

Добавете прелестен мирис към ролката с тоалетна хартия

Един от най-лесните способи да накарате банята си да ухае прелестно е като добавите няколко капки етерично масло към ролката на тоалетната хартия. За да извършите това, просто вземете обичаното си етерично масло и поставете капкомера отвътре на ролката. Изстискайте няколко капки върху картонената вътрешност, като въртите ролката тоалетна хартия, с цел да се разпредели отмерено. Замислете, че всякога, когато вие или някой посетител употребявате тоалетната хартия, тя би трябвало да отделя прелестен мирис!

Едно предизвестие: Бъдете доста деликатни къде поставяте етеричното масло. Може да провокира раздразнение при контакт с кожата ви, изключително в случай че е неразредено.

 чиста баня

Освежете четката си за тоалетна

Може да не го осъзнавате, само че четката за тоалетна постоянно е причина за доста неприятни миризми в тоалетната! Решението е след всяко триене на тоалетната паница да изсипете (или да напръскате) с почистващ препарат с добър мирис върху четката за тоалетна. (От време на време даже я пръскате с малко белина.) Това ще помогне да дезинфекцирате четката и да предотвратите появяването на мощни неприятни миризми.

Спрей за тоалетна

Спрейовете свеждат до най-малко неприятните миризми. Трикът за потреблението им е да напръскате водата в тоалетната, преди да отидете. Това основава покритие на повърхността на водата, което ще улови всички миризми. 

 чиста баня

Напръскайте завесата за душ след всяко потребление

Друга постоянно срещана причина, заради която банята и тоалетната ви стартират да миришат на плесен, се крие в завесата за душ. Мухълът освен наподобява отблъскващо, само че може да провокира алергии и астма. За да предотвратите появяването му преди всичко, напръскайте завесата към ваната със специфичен спрей откакто си вземете душ. Не е належащо да изплаквате този спрей, той ще поддържа приятното благоухание.

Сменяйте постоянно кърпите и изтривалките за баня

Използвате кърпите за баня единствено за подсушаване на ръцете си, тъй че е належащо да ги сменяте постоянно. Кърпите и постелките за баня се замърсяват бързо, а също така задържат неприятни миризми в дебелия си плат и материал.

За да предотвратите задържането на неприятни миризми в кърпите си, сменяйте ги най-малко един път седмично със нови и свежи. Това ще резервира ръцете ви чисти всякога, когато ги подсушавате.

 чиста баня

Два мита за чиста баня

Има легенди за това по какъв начин да накарате банята ви да мирише добре, които се популяризират в обществените мрежи, само че би трябвало да ги развенчаем. Един от тях включва изсипване на омекотител за тъкани в тоалетната, който сякаш освобождава свежа миризма, когато се отпуши. Не го правете! Макар че може да мирише прелестно, не си заслужава да нанасяте вреди на водопроводната си апаратура. Никой не желае да се занимава със запушена тръба или развалена септична система.

Още един съвет: Ако имате сензитивна кожа, не пръскайте кърпите си за ръце с ароматизиран спрей. Кърпата ще задържи миризмата и ще я задържи във въздуха дълго време. Тези ароматизирани частици обаче могат да раздразнят кожата ви, когато подсушавате ръцете си.

Като отделите единствено малко повече време, с цел да добавите тези промени към рутината си, банята ви ще бъде постоянно чиста и свежа и гостите ви ще бъдат възхитени от поддръжката ѝ.

 
Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР