За незабавното освобождаване на руския опозиционер Алексей Навални и журналиста

...
За незабавното освобождаване на руския опозиционер Алексей Навални и журналиста
Коментари Харесай

ЕП настоява за незабавното освобождаване на Алексей Навални и журналиста Иван Гершкович

За незабавното освобождение на съветския опозиционер Алексей Навални и журналиста на " Уолстрийт джърнъл " Иван Гершкович прикани председателя на Европейския парламент Роберта Мецола. Днес московски съд ще прегледа тъжба на Гершкович рещу задържането му по обвиняване в шпионаж, поради което го грози присъда от 20 години затвор. Западът осъди присъдата против различен някогашен публицист и опозиционер - Владимир Кара-Мурза - който ще би трябвало да излежи 25 години в колония. 

Според вдовицата на отровения някогашен съветски разузнавач - Александър Литвиненко - присъдата на рецензия на Кремъл Владимир Кара-Мурза е акт на " възмездие ". Опозиционерът беше осъден на 25 години затвор в колония със непоколебим режим за държавна измяна и други обвинявания, свързани с рецензии към войната в Украйна. 

Владимир Кара-Мурза застана зад закона " Магнитски " и стартира тази битка против престъпността, против корупцията в Русия доста от дълго време. Това обръщение, това, което направиха с него, може да уплаши хората. Но това не значи, че ще им попречи да схванат какво тъкмо се случва. Не осъзнават, че скоро, доста скоро, а може и да отнеме известно време, уповавам се не доста, само че от ден на ден хора ще схванат, че да живееш при този режим е просто гибел. Това е гибел за всички тях, за хората вътре в Русия.
Марина Литвиненко, вдовица на някогашния съветски разузнавач Александър Литвиненко

Присъдата на Кара-Мурза е най-дългата, която опозиционер е получавал до момента. И следващият случай на арест на критик на Путин или насила да напусне страната. 
Междувременно председателката на Европейския парламент Роберта Мецола прикани за незабавното освобождение на съветския опозиционер Алексей Навални, както и на журналиста от " Уолстрийт джърнъл " Иван Гершкович. 
Това е модел, на който сме очевидци още веднъж и още веднъж в Русия. Състоянието на хвърления в пандиза опозиционен политик и лауреат на премията " Сахаров " Алексей Навални продължава да буди дълбока угриженост, като публицистите оповестяват, че то е сериозно. От името на Европейския парламент, позволете ми още един път да прикани за незабавното му и абсолютно освобождение. Всичко това се случва, до момента в който противозаконната инвазия на Русия в Украйна продължава. 
Роберта Мецола, ръководител на Европейския парламент

Екипът на Навални не изключи опозиционерът да е бил токсичен още веднъж или разболян съзнателно. 

 
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР