"За нас от БСП е неприемливо за едно и също

...
"За нас от БСП е неприемливо за едно и също
Коментари Харесай

Бонус-малус“ системата трябва да има поощряващ ефект според БСП

"За нас от Българска социалистическа партия е недопустимо за едно и също нещо лидерът да бъде глобен няколко пъти – веднъж с фиш или акт, повторно - да му бъдат отнемани точки, трети път – да му се покачва наградата за застраховката „ Гражданска отговорност “. Това съобщи секретарят на парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България “ Димитър Данчев в Народното събрание във връзка влизането в действие на наредбата за системата на „ Бонус-малус “, която планува фрапантно повишение на цената на застраховката „ Гражданска отговорност “.

Взимайки поради публичната реакция на цивилен и браншови организации, от Българска социалистическа партия считат, че направената разпоредба не дава отговор на упованията на обществото, включително и упованията, че тази система ще способства за понижаване на пътнотранспортните катастрофи. По думите на Данчев съгласно левицата в наредбата са позволени съществени пропуски и тя има потребност да бъде модифицирана. От „ Българска социалистическа партия за България “ оферират като първа стъпка тази разпоредба да бъде оттеглена от публичното разискване.

„ Внесли сме предложение за смяна в Кодекса за застраховането, където споделяме, че размерът на наградата за застраховката „ Гражданска отговорност “ може да бъде поправено единствено на база нанесени вреди. Проблемите, които основава в този момент настоящият текст, при влизане в действие и на наредбата, са свързани с повишението на корупционния риск и на затрупване на съдилищата с купища тъжби за отсрочване на повишение на застрахователната награда “, разясни депутатът от левицата. По думите му най-много се основава спомагателна тежест за транспортните компании, които имат по-голям брой водачи.

„ За нас „ Бонус-малус “ системата би трябвало да има поощряващ резултат за водачите, а освен да бъде инструмент за процедурно увеличение на застрахователната награда “, заключи Данчев.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР