За нас остава единствената възможност да си защитим правата по

...
За нас остава единствената възможност да си защитим правата по
Коментари Харесай

БСП скочи на областния управител на Радев: Да понесе отговорност за изпълнителния лист срещу за Позитано 20

" За нас остава единствената опция да си защитим правата по правосъден ред. ". Това показват от Българска социалистическа партия в специфична позицията на Изпълнителното бюро на алената партия във връзка разгорелия се спор за постройката на групировката на " Позитано " 20. Социалистите желаят отстраняването на регионалния шеф на Румен Радев, което съгласно тях ще утвърди престижа на институциите.

От групировката показват, че Българска социалистическа партия отстоява правилата за господство на закона и правовата страна. И изброяват обстоятелствата към проблема.

На първо място акцентират, че през 2019 година Народно събрание е приело ремонти в Закона за политическите партии, според които парламентарно показаните партии и тези минали преграда от 1% на избори се освобождават от възнаграждение на наем за пространствата, които употребяват. " Не разясняваме дали този закон е добър или неприятен, той би трябвало да се съблюдава ", споделя те. Така след обнародването му, Българска социалистическа партия продължава да заплаща единствено режиините разноски на постройката, както повелява законът.
свързани новини90836преди 19 часа86718преди 18 часа
На второ място показват, че в прорез с него и без да са известени, с цел да могат да защитим правата си, регионалният шеф на София начислява със задна дата недължими суми за наем и с молба от 21.05.21 година завежда дело №5646 в СРС. На трето място акцентират, че още веднъж без да са известени и зад тила им, регионалният шеф се снадбява с изпълнителен лист за сумата от над 200 000 лв.. На четвърто място - за тези дейности на регионалния шеф са осведомени от заместник-областния шеф господин Софрониев, които незабавно по-късно е бил уволнен без претекстове.

Накрая акцентират, че незабавно откакто разбрахме, с писмо от 16.09.2021 година са уведомили регионалния шеф за нашата позиция, приложили сме нужните документи, доказващи, че не изискуем тези суми. До обаче нямат отговор.
свързани новини153694преди 22 часа
Наред с това дават и политическата оценка за случилото се. " Подобни кадрови назначения като това на регионалния шеф на София, който не почита законите на страната, хвърлят сянка върху декларираното от служебния кабинет желание за бистрота и правда в решенията и дейностите му. Те злепоставят държавното управление и президентската институция ", споделят от Българска социалистическа партия.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР