За нас като хора, за да продължим напред, е нужно

...
За нас като хора, за да продължим напред, е нужно
Коментари Харесай

Жюстин Томс: Като човечество не сме си взели уроците от предходната война

" За нас като хора, с цел да продължим напред, е нужно да разберем претекста. Мотивът е този, който е докарал човек до извънредно действие, което прави. Защото това събитие е плод на това време, на всички условия, които са го разрешили. Имахме Хитлер, сега имаме Путин – облици, които много идентично работят. Очевидно и като човечество не сме си взели всички уроци от миналата война , с цел да допуснем това. "  
Това разяснява в предаването " Хоризонт до обед " Жюстин Томс, цифров специалист, маркетолог, учител и създател на романа " Лунна светлина ", който наблюдава събития от времето на арменския геноцид до социализма.      
" Винаги доста ме е вълнувало  по какъв начин е допустимо цивилизация, която претендира за достижения, да се втурне в следващата война . След Първата международна да стигне до Втората международна. Как изобщо е било допустимо ", допълни Томс.

" За мен тематиката за идентичността, за родината, кой съм аз е доста значима години наред, по тази причина се втурнах да я проучвам през тази характерна ера – характерна освен за арменците. Това е времето на Първата международна война, по-късно идва Втората международна война, по-късно и социализмът в огромна част от Европа, в България в това число. През призмата на идентичността, какво ни прави хора, до каква степен е значимо това какъв си – разнищих историята ", описа Том за книгата си " Лунна светлина ".

" Изричайки го за предходната ера, за 100 години обратно, всичко това през днешния ден сякаш звучи плашещо познато , тъй като живеем в ера, в която се случват същите неща ", означи авторката.

" Около 50% от историята е фамилната ни история . Много мощен претекст имам да работя по тази тематика. Бягайки от едното зло, моето семейство попада в друго зло и единствено тъй като са по-начетени и предприемчиви, стават жертва на новия строй – социализма ", показа Жюстин Томс.

Жюстин Томс уточни още, че " този път сякаш не сме толкоз гостоприемни по отношение на украинските бежанци ". 

Цялото изявление слушайте в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР