За напрежение в Северно Косово съобщи ТАСС. Частите на НАТО,

...
За напрежение в Северно Косово съобщи ТАСС. Частите на НАТО,
Коментари Харесай

Напрежение в Косово!

За напрежение в Северно Косово заяви ТАСС.

Частите на НАТО, които са ситуирани в обитаемоте със сърби елементи на най-младата балканска страна, започнаха учения. На формалната страница на задачата на Северноатлантическия пакт в Косово (КФОР) бе обявено, че маневрите са планувани от дълго време и нямат отношение със събитията в страната.

Междувременно белградската медия "Блиц " написа, че управляващите в Прищина са прекратили отпуските на всички чиновници във вътрешното министерство. По информация на таблоида косовската полиция приготвя специфична интервенция в северната част на страната. Прищина счита на следващия ден да поеме контрола върху ръководството в обитаемоте със сърби региони.

Заради напрежението сръбският президент Александър Вучич свика Съвета за национална сигурност. Той също прикани сънародниците си в Косово да не се поддават на провокации и да запазят успокоение. "Това, което си мислят някои албански екстремисти, няма да стане. Ние ще осведомяваме всички интернационалните организации ", съобщи президентът на западната ни съседка.

Въпреки че Сърбия не признава оповестената на 17 февруари 2008 година самостоятелност на Косово, Белград и Прищина започнаха договаряния под егидата на Европейския съюз. С посредничеството на Брюксел двете балкански страни реализираха съглашение сърбите в Косово (около 10 % от населението) да получат автономност. Прищина обаче до момента не е направила нито крачка към практическата реализация на съглашението, уточни ТАСС.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР