За на Българската агенция по съобщават сайтовете Еновинар и България

...
За на Българската агенция по съобщават сайтовете Еновинар и България
Коментари Харесай

Прекратиха съмнителна обществена поръчка на Българската агенция по метрология

За на Българската организация по оповестяват уеб страниците " Еновинар " и " България нюз ", представени от " Труд ".

Поръчката за програмен продукт е част от план BG16EFOP00-2.064-0001 “Предоставяне на усъвършенствани услуги и обезпечаване на удобна бизнес среда чрез внедряване на Единна система за ръководство, надзор и разбор на дейностите на Български институт по метрология “ по процедура за непосредствено даване BG16RFOP002-2.064 “Предоставяне на поддръжка на БИМ за реализиране на успеваемост и резистентност на националната инфраструктура по качество “.
свързани новини21158на 13.09.201718964на 01.05.2016
" С оглед на специфичността на доставката в своето техническо предложение участникът би трябвало да даде Демонстрационна версия на системата, която да удостовери съществуването на изискуемите минимални функционалности ", изисква техническата спецификация на поръчката, който е с пределна стойност 1 562 000 лева с Данък добавена стойност.

" За да участваш в нея, би трябвало да вложиш 200 хиляди лева за демо версия на IT артикул, който би трябвало да има функционалности ", разясняват от сектора.

" Няма компания, която да вложи сумата, в случай че не е сигурна, че ще завоюва. А по този начин заложените критерии от ръководителя облагодетелстват единствено една компания, която, като ще вложи 200 хиляди лева, ще е сигурна, че ще завоюва 1,5 млн. лева ", споделят още от сектора и подозират, че не е допустимо да се завоюва без политическа поддръжка.
свързани новини6553на 30.10.2014
Всички тъжби, подадени от участниците в търга, били удостоени с безмълвен отвод от разглеждане.

От оповестените в документите на поръчката " Разяснения " е видно, че участници са сложили няколко сходни въпроси на тематика по какъв начин организацията чака да получи подготвен демо артикул още в офертите за кандидатстване. Отговорът на всичките въпроси е идентичен: " Съгласно " Указания за правене на оферта " ДЕМО версията НЕ допуска даване на първоначален код ".

Справка в електронния указател на публичните поръчки сочи, че търгът в последна сметка е бил преустановен с решение, оповестено на 1 септември - ден преди датата за отваряне на офертите.

" Необходими са основни промени в изискванията на поръчката, които биха трансформирали кръга на заинтригуваните лица. Следва да се извършат промени към минималните условия на демонстрационната версия на продукта, неразделна част от техническата спецификация и техническото предложение за осъществяване на поръчката ", признава в решението си за преустановяване ръководителят на Българската организация по Снежана Спасова.
Източник: pik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР