За момента все още има само циркулация на грипните вируси,

...
За момента все още има само циркулация на грипните вируси,
Коментари Харесай

В края на януари или началото на февруари може да се очаква грипната епидемия

За момента към момента има единствено циркулация на грипните вируси, само че епидемията към този момент наближава и може да се предвижда за края на този или началото на идващия месец, съобщи шефът на Националния център по заразни и паразитни заболявания проф. Тодор Кантарджиев по Би Ти Ви тази заран. По думите му в този момент хората би трябвало да се стараят да прекарват допустимо повече време на открито, тъй като по този начин ще се калят и ще приготвят организма си за битка със болестите.

Вчера в Русе при 52-годишна жена от Русе е потвърден вариант H3N2 – " Хонконг ". До момента в страната господства грип от видовете B и H1N1, уточни Кантарджиев. По думите му процесите по предаването на заболяването се забавят във времето поради празниците, само че се чака въпреки всичко да стигнем до зараза в края на този или началото на идващия месец, добави той.

" Хубавото време калява. Навън ли сме, не се разболяваме. Не е допустимо да хванеш простуда от студената вода, в случай че си на открито ", разяснява проф. Кантарджиев по отношение на обичайното мъжко хора на днешния Йордановден. По думите му доста по-рисково е да оставаме с доста хора на топло и закрито в среда, която улеснява разпространяването на болести.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР