За момента не се предвижда никаква промяна в сроковете на

...
За момента не се предвижда никаква промяна в сроковете на
Коментари Харесай

У нас сроковете за зеления сертификат не се променят

За момента не се планува никаква смяна в периодите на деяние на зеления документ в страната. Това заяви главният държавен здравен контрольор Ангел Кунчев. Договореното на интернационално равнище - да бъде съкратен срокът на цифровия Коронавирус документ, е единствено за цел пътешестване и прекосяване през границите и не визира периодите, за които той е годен в България, добави той.

" В понеделник бяха оповестени нови правила от Европейската комисия, съгласно които от 1 февруари всички издадени цифрови Коронавирус документи в Европейски Съюз са със период на годност 270 дни от датата на последната сложена доза.  Много страни в Европа понижиха периода и на шест месеца, разисква се някъде даже да се намали на три. Засега този въпрос не сме го поставяли на разискване ", посочи основният държавен здравен контрольор.

Кунчев подсети, че за тези, за които са изтекли деветте месеца, в случай че си създадат бустер, също им се издава документ, който да им послужи, когато пътуват зад граница. Срокът на бустерната доза също не е обсъждан. " Засега той е неопределен, когато се натрупат медицински данни за това какъв брой дълъг е имунитетът, ще има някакъв препоръчан период ", добави той. Не се планува и никаква смяна в периодите на деяние на документите и за преболедуване вътре в страната.

" Дали личният състав на заведението е имунизиран е доста значимо за работата му, само че това не въздейства на опцията за предаване на вируса сред посетителите ", означи доцент Кунчев във връзка оповестената подготвеност за митинг от притежателите на заведения поради пониженото им работно време. 

" Да пиеш дезинфектант е полуда. Хлорният диоксид с изключение на да убие вируса, може да убие и вас. Това вещество не е предопределено за пиянство по никакъв метод ", разяснява специалистът за практиката някои хора да употребяват белина за лекуване на COVID-19.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР