За момента Европейският съюз не планира изтегляне на семействата на

...
За момента Европейският съюз не планира изтегляне на семействата на
Коментари Харесай

ЕС няма да изтегля от Киев семействата на своите дипломати

За момента Европейският съюз не възнамерява евакуиране на фамилиите на своите дипломати от Украйна, съобщи през днешния ден висшият представител на Европейски Съюз за външната политика и сигурността Жозеп Борел , представен от Ройтерс.

Агенцията отбелязва, че той е споделил това, откакто Съединените щати оповестиха, че имат намерение да изтеглят фамилиите на своите дипломати от Украйна, акцентирайки като причина предстоящото всеки миг военно нахлуване от страна на Русия.

" Няма да създадем същото, тъй като не знаем за никакви съответни аргументи. Държавният секретар на Съединени американски щати Антъни Блинкен обаче ще ни осведоми ", съобщи през днешния ден Борел пред кореспонденти при идването си за среща на министрите на външните работи на страните от Европейски Съюз, към която се чака Блинкън да се причисли следобяд онлайн.

" Преговорите не престават ", сподели ръководителят на европейската дипломация. Той обаче добави, че не вижда причина за овакантяване на Украйна, " в случай че държавният секретар Блинкен не ни даде информация, която оправдава такава стъпка ".

Очаква се външните министри от Европейски Съюз да насочат следващо предизвестие към Русия поради струпаните нейни войски на границата ѝ с Украйна.

Украинското министерство на външните работи счита, че заповедта на Държавния департамент на Съединени американски щати фамилиите на чиновниците на американското посолство да изоставен Украйна е преждевременна, по този начин както и разрешението, обещано на някои от чиновниците на дипломатическата задача, да се изтеглят по своя преценка. Това гласи коментар на представителя на министерството Олег Николенко, оповестен през днешния ден на уеб страницата на ведомството, заяви ТАСС.

В текста се акцентира, че Украйна почита правото на другите страни да подсигуряват сигурността на своите дипломати , само че счита, че сходен ход е " несвоевременен и е демонстрация на несъразмерна нерешителност ".

" Министерството на външните работи на Украйна взе под внимание решението на Държавния департамент на Съединени американски щати... Това не значи, че всички чиновници на посолството на Съединени американски щати ще изоставен Украйна в този момент. Посолството ще продължи да работи пълноценно ", написа в коментара. Подчертава се, че " в реалност в последно време няма трагична смяна в обстановката със сигурността ". " Заплахата от нови талази на съветска експанзия остава непрекъсната от 2014 година, а скупчването на съветски войски наоколо до (украинската) граница стартира още през април предходната година. "

Министерството на външните работи на Украйна също по този начин прикани за успокоение по отношение на рекомендацията жителите на Съединени американски щати да записват проектите си за пътешестване на уеб страницата на Държавния департамент.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР