За мнозина веганството е поредната претенция на модерното ню ейдж

...
За мнозина веганството е поредната претенция на модерното ню ейдж
Коментари Харесай

Веганството и хубавата кожа са свързани

За мнозина веганството е следващата рекламация на модерното " ню ейдж " мислене; още един тип диета, която ни разграничава от масата и ни дефинира като здравословно живеещи.

Факт е че няма безспорна истина, защото тялото се нуждае от субстанции, които, при неналичието на месо, постоянно си набираме посредством прахообразни хранителни добавки. Но отрицателното въздействието на месото върху организма несъмнено също не е за подценяване.

Един от най-забележимите резултати на безмесното хранене се демонстрира във типа на кожата ни, настояват експертите. Веган диетата потвърдено понижава или тотално отстрани акнето, контролира цялостното омазняване на кожата и даже й придава повече цвят.

 Снимка 329229

Консумацията на растителни храни насища тялото с антиоксиданти, усъвършенства отделянето на инсулин и вкарва равнищата на кръвна захар в здравословни граници - фактори, които имат непосредствено въздействие върху отделянето на мастните жлези. По-високите равнища на витамини и каротиноиди в тялото спомагат за неутрализирането на свободни радикали и синтеза на колаген - главен съставен елемент в структурата на кожата.

Учените поучават също, че не е нужно да премахнем месото изцяло, с цел да забележим усъвършенстване в кожата си. Съотношение от 1:9 в интерес на растителните артикули е задоволително, с цел да се възползваме изцяло от резултатите на веган диетата и, в същото време, да даваме на тялото си всичко, от което се нуждае.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР