За много мъже животът в сянката на жената е по-страшен

...
За много мъже животът в сянката на жената е по-страшен
Коментари Харесай

Кейт Бланшет и мъжът, който не преряза крилете ѝ

За доста мъже животът в сянката на дамата е по-страшен и от най-големия призрачен сън. Съпругът на Кейт Бланшет - Андрю Ъптън, не е от тях.

И през 25-годишния им брак в никакъв случай не я е спирал да продължава да краси екрана и да бъде по-известната в фамилията.    Наскоро тя, че обмисля вид да се отдръпна, тъй като ролята на Лидия Тар, за която получи  е била толкоз изтощителна и завладяваща. Дори и това да се случи, сигурно ще е нейно лично решение. Защото Андрю е мъжът, който не преряза крилете ѝ  поради егото си и сподели, че и зад мощната жена може да стои мощен мъж.

Кейт и Андрю са от Австралия и когато се срещат около общата им пристрастеност – театъра и киното – изобщо не се харесват, даже не им минава през разум да поддържат поне приятелски връзки. Преоткриват се цели 17 години по-късно, до момента в който тя се снима в „ Слава богу, че срещна Лизи “. И от този момент са неразделни. Първата им вечер дружно минава в диалози, игра на покер, даже се татуират. Три дни по-късно, до момента в който са в леглото, Кейт си мисли, че той към този момент ще ѝ предложи брак, само че вместо това чува...

„ Кейт, гладен съм, искаш ли да отидем да си вземем нещо за ядене? “

После, на 21-вия ден от срещата им,  отваря хладилника и опитва с останалите в него артикули – цялостни пъстърва с козе сирене и орехи. Андрю си хапва добре и по-късно задава въпроса дали ще се омъжи за него. Кейт го чака, само че в същото време е и като гръм от ясно небе, поради неприятната храна, която е приготвила.

„ Сготвих му най-лошото ядене... Той осъзнаваше, че не мога да сготвям. “

Следващата година, 1997-а, е решаваща за актьорската кариера на – тя дебютира в киното с дребна роля в „ Пътят към парадайса “, тогава е и премиерата на „ Слава богу, че срещна Лизи “. На 29 декември се омъжва за Андрю в националиния парк Blue Mountains, два дни преди премиерата на „ Оскар и Лусинда “, където също взе участие. Време за меден месец няма, тъй като тя би трябвало да замине за Англия и да се снима в „ Елизабет “. Междувременно дружно основават и продуцентска къща.

Откакто са семейство, няколко пъти сменят дома си – първо са в Англия, където се раждат синовете им Дашиел (17) и Роман (15), само че след това купуват имение от XIX век в Хънтърс Хил и се връщат назад в Сидни, там се ражда Игнашъс (11). По-късно фамилията осиновява дребната Едит и още веднъж се мести в Англия, в имение за 6 милиона $.

Където и да са, през годините двамата съумяват да запазят салдото сред това да имат огромно, щастливо семейство, само че и сполучлива кариера, тъй че през днешния ден Кейт е притежател на две награди „ Оскар “ (за основна и поддържаща роля), както и на няколко „ Златен глобус “ и БАФТА за работата си като актриса, а Андрю да е режисьор, редактор, драматург, сценарист и добър брачен партньор.

 

 

 
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР