За много хора да отидат на терапия за двойки означава

...
За много хора да отидат на терапия за двойки означава
Коментари Харесай

Терапия за двойки – пет начина да убедите партньора си да дойде

За доста хора да отидат на терапия за двойки значи нещо срамно. Според тях, в случай че се стигне до такава степен, значи с връзката им е свършила и това е единствено загуба на време и пари. Истината е, че от време на време една сходна консултация може в действителност да се окаже потребна и да избави връзката ви. За да съобщите за това ваше предпочитание на половинката си, която е резервирана към сходен жанр беседи обаче, би трябвало да сте доста деликатни и по характерен метод да поднесете това, с цел да стигнете до мечтаното от вас утвърждение.

 

Ето по какъв начин можете да убедите колегата си да посетите експерт, който да ви помогне в сложен миг:

 

Изслушайте аргументите на колегата си да не желае да върви на съвещания за двойки.

Ако сътрудникът ви към този момент е споделил, че не желае да върви на терапия, разглеждането на тематиката може да го накара да застане в отбранителна позиция. За да поддържате диалога работлив, уверете се, че слушате неговата позиция, вместо да се пробвате да го убедите във вашата. Вашият сътрудник може да има свои лични хрумвания за това какво съставлява лечението и тези хрумвания може да не са в сходство с вашите. Хубаво е да осигурите нужното пространство на колегата си, с цел да показа своите терзания.

Намерете терапевт, с който се чувствате удобно, и помолете колегата си да беседва в резюме с него преди първата ви сесия.

Тази тактика може да ви помогне да убедите колегата ви да опита съвещания за двойки, защото към момента няма действителен ангажимент да ходите на терапия. Освен всичко друго, това дава опция да говорите с специалист и да изясните евентуалните неправилни схващания. Добрият терапевт за двойки би трябвало да е доста явен, че консултирането не е за взимане на страна и в никакъв случай не би трябвало да кара никого да се усеща в такова състояние. Хубаво е двойките да опитат самостоятелни сесии с терапевт, преди да отидат дружно на такава. Самостоятелните сесии дават опция на всеки човек да изрази своите страхове или възражения без външна реакция и опция за колегата ви да задава въпроси и да споделя терзанията си по отношение на самата терапия.

Предложете да започнете с стеснен брой сесии.

Има причина доста хора да потапят пръста си в басейн, преди да скочат. Човешката природа е настроена по този начин, че да желаеме да знаем в какво се забъркваме. Така че, в случай че вашият сътрудник се колебае по отношение на консултирането на двойки, предлагането на стеснен брой сесии за начало може да помогне за облекчение на безпокойството му по отношение на настоящия развой. В последна сметка това може да накара половинката ви да одобри ходенето на терапия по-лесно. И защото още веднъж всички сантиментални връзки могат да се възползват от консултирането на двойки, евентуално сътрудникът ви ще види позитивното влияние на консултирането, което може да бъде окуражаващо, когато преоцените потребностите си от терапия.

Поискайте съвет от другари и хора от фамилията ви, които са ходили на съвещания за двойки.

Бихме ви насърчили да проведете диалог за това по какъв начин е било за тях. Понякога това възстановява лечението на двойките и сътрудниците са подготвени да пробват. Говоренето с хора, които познавате и обичате, за техния опит с лечението за двойки, може да помогне на колегата ви да се отдалечи от стигмите, които свързва с лечението, и да им помогне да видят, че тя оказва помощ.

Повторете, че консултирането на двойки в последна сметка цели възстановяване на връзката.

Има доста неща, които се изтриват под килима в името на избягването на борба и накърнимост, което в доста случаи произтича от страха да бъдете съдени или връзката да завърши. Много двойки разкриват или акцентират неща в сесии, които са криели от колегата си от години. Задържаната информация ще бъде посрещната с яд, липса на доверие или възприятие на изменничество. Не е наложително обаче това да има подобен резултат. В множеството случаи сътрудникът ви ще е толкоз омекотен, че ще чуе най-сетне какво се случва.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР