За много хора автомобилите са нещо много повече, отколкото просто

...
За много хора автомобилите са нещо много повече, отколкото просто
Коментари Харесай

Връзката човек-автомобил

За доста хора колите са нещо доста повече, в сравнение с просто средство за напредване. Има хора, които смятат автомобила за живо създание. Тези, които са чели към този момент романа “Кристина” на Стивън Кинг ще знаят добре защо става дума.

Работата е в това, че хората прочувствено се привързват към обичаните движимости. Такива движимости могат да донесат на своя собственик, както благополучие и триумф в живота, по този начин и неприятности и дори заболявания. По мнение на американският психолог Дан Крейнворт сред колата и нейният собственик се открива психическа връзка. Психологическата сила на лидера или притежателя на колата се предава на автомобила и го надарява с мощна разрушителна мощ. Крейнворт назовава този феномен “автоклеймо” - любовната “връзка” сред индивида и машината. Повечето автособственици могат с часове да разискват характера на своя автомобил и да описват за него най-невероятните истории. Има образци, които красноречиво свидетелстват за това, че в случай че човек не обича автомобила си, от време на време той му се отплаща с взаимна “нелюбов”. Като образец по наранена тематика на доста места се загатва образеца с Айседора Дънкан, която не обичала колите, може би по причина, че децата й умират при злополучен случай по-рано, когато колата се прекатурва в река Сена и те се удавят.

На 14.09.1927 година Айседора приема поканата на младия италиански монтьор с прякор "Бугати " да я разноски с кабриолета си по крайбрежието и по този начин поема към своята крах. Слага дълъг червен шал, сяда в колата и се провиква на приятелите си: "Прощавайте, другари, аз поемам по пътя към славата! " Автомобилът потегля. След петдесетина метра дългият шал се омотава в едно от колелата му и към врата на великата балерина като прекъсва сънната й артерия. След секунди Айседора Дънкан умира. Удушена. С шал тя изпълнявала най-хубавия си танц, поради танца с шала Есенин се влюбил в нея. Поради прищявката на ориста той и коства живота. После фенове нарязали шала на хиляди късчета с цел да имат спомен от своята фаворитка.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР