За мен темата е кауза. Родителите трябва да разберат, че

...
За мен темата е кауза. Родителите трябва да разберат, че
Коментари Харесай

Стела Даскалова: Децата не трябва да се наказват, важно е доверието в тях

" За мен тематиката е идея. Родителите би трябвало да схванат, че от метода на мислене, който залагат в децата в най-ранна възраст, зависи по какъв начин ще протече целият им живот . Всички приказваме за народна власт, а тя се ражда в фамилията ". 

Това сподели пред БНР Стела Даскалова, фамилен съветник, създател на книги за личностно развиване, за родителството и фамилията. Тя е създател на " Всяко дете е воин ", " Всичко стартира от детството ", " Какво се случва с любовта ".  

По думите ѝ постоянно срещана неточност е родителите да се концентрират върху физическото развъждане и оценките в учебно заведение , като пренебрегват духовната си връзка с децата. 

" Когато детето се върне от учебно заведение, не би трябвало да го питаме дали са го изпитали, а по какъв начин се усеща. Култът към оценките е огромна неточност ". 

В предаването " 12+3 " Даскалова акцентира, че наказванията са стар способ за образование :  

" Наказанията учат децата да постъпват по избран метод от боязън, а не поради полезности или съзнателен избор . Пътят е в убеждаването, многото диалози, доверието в децата, другарските връзки. Те стартират да лъжат, тъй като ги е боязън от наказване. Лъжат децата, които са наказвани. Когато им се гласоподава доверие, когато се демонстрира почитание към личността им, те се стараят да оправдаят това доверие ". 

Интервюто със Стела Даскалова можете да чуете в звуковия файл. 
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР