За мен инвестициите в образованието са абсолютен приоритет и резултатите

...
За мен инвестициите в образованието са абсолютен приоритет и резултатите
Коментари Харесай

Фандъкова: Извинението на Таско Ерменков за "отровната" вода не е достатъчно

За мен вложенията в образованието са безспорен приоритет и резултатите от този приоритет са доста показателни. Това сподели в утринния блок на Българска национална телевизия кметът на София Йорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва междинното си... към профила.

Вече построихме 92 нови детски градини, увеличихме местата с над 16 000. Продължаваме със строителството – тази година ще бъдат подготвени регион "Витоша " - Драгалевци, "Младост " и "Красно село ". Усилията ни се насочват към възрастта на детските ясли. Увеличихме обсега на децата в тази възраст двойно, само че имаме още работа. В детските градини обсегът на децата е 98%. Недостиг има в няколко региона, а в някои региони има даже свободни места, съобщи Фандъкова.

Започнахме да влагаме в интензивно строителство и уголемение на учебни заведения. В момента построяваме 22 нови образователни зали. Те разрешават работа в групи. По стратегия "Региони в напредък " разработихме стратегия за ремонт. По програмата стартира строителство и ремонт на 17 учебни заведения и детски градини. Говорим и за енергийна успеваемост, и за рационализация на учебните дворове, изясни столичният кмет.

Приемам концепцията да има стълб с българското знаме във всяко учебно заведение и детска градина. Готови сме да помогнем на шефовете на образователните заведения в тази тенденция, уточни Йорданка Фандъкова.

Тя разяснява и тематиката за завода за изгаряне на битовите боклуци. Производството на сила от боклуци е доста значима част от кръговата стопанска система и решение на проблемите с битовите боклуци в целия свят. Около 450 са сходните съоръжения единствено на нашия континент. Във Виена има четири сходни съоръжения, даже в самия център на града, като е туристическа атракция там, сподели Фандъкова.

Винаги, когато става въпрос за сходни огромни планове има доста спекулации и операции, в това число и от политически партии. В последните дни бяхме очевидци на подобен случай – с водата на софиянци. И при завода за за изгаряне на битовите боклуци има заиграване със страховете на хората, съобщи кметът на София.

Тази система е подкрепена от Европейската комисия още през 2012 година Правят се всички вероятни изследвания. Тук живеят моите деца и внуци, тъй че за мен този въпрос е изкючително значим. Това е трайно и стабилно решение на казуса за десетилетия напред, сподели Фандъкова. В завода на Яна се отделя всичко, което може да се отдели, сега депонираме 16% от отпадъците, при 100% единствено преди няколко години, добави Фандъкова.

Тя сподели, че не приема извинението на депутата от Българска социалистическа партия Таско Ерменков за поста му във Facebook, в който се твърди, че водата в София е отровна поради изсипано огромно количество химикали в река Искър. Извинение за сходно държание не е задоволително. Това изказване на политика се появи в миг, в който информация към този момент имаше. Когато в петък започнаха да излизат слуховете за нечистата вода в София, незабавно бяха направени подробни разбори и информацията като резултати и разбори от "Софийска вода " беше качена още в събота. Така че е неприемливо като виновен политик да правиш такава обява във Facebook, акцентира Фандъкова.

Подадох формален сигнал до прокуратурата, желая да бъдат тествани източниците на тази информация, тъй като хората са обезпокоени - това е най-важният запас. Надявам се да се спре с сходни опити да се заиграва със страховете на хората, изключително от политици, уточни столичният кмет.

Тя съобщи, че договорите с компаниите, изпълняващи пътните поправки в София, са извънредно строги. Гаранционните контракти са най-малко 5 години. При най-знаковия ремонт за това лято – на ул. "Граф Игнатиев ", гаранционният период е 8 години. Надявам се това да накара компаниите да работят точно, сподели още Йорданка Фандъкова. Започнахме работа и на квартални улици с цялостна реорганизация, добави тя.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР