За мен и към онзи момент и сега стои въпросът

...
За мен и към онзи момент и сега стои въпросът
Коментари Харесай

Цецка Цачева: Основното към което се стремим е да се намали административната тежест



За мен и към оня миг и в този момент стои въпросът могло ли е Банковият контрол на Българска народна банка да улови по-рано това, че нещо неправилно се случва с КТБ. Възможно ли е едно несвоевременно въвличане да стане систематичен проблем. Това сподели министърът на правораздаването Цецка Цачева Цецка Цачева Данговска е министър на правораздаването. Родена е на 24 май... към профила в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ След изказването на основния прокурор през днешния ден това е началото на едно правосъдно произвеждане. Дали ще забележим наказани обаче зависи от събраните доказателства по време на следствието “, добави тя.

Правосъдният министър подсети, че досега са изплатени 3,6 милиарда лв. от държавното управление на Борисов. По думите й резултатът от КТБ е блъснал по джоба всеки един българин.

„ Електронното ръководство и правораздаване би подсигурило правата на длъжника. Има доста положителни разпореждания в този закон. Възможността са за по-адекватна отбрана и неувеличаване в пъти на задължението “, съобщи Цачева във връзка с ограничение пълномощията на ЧСИ-тата.

По отношение на премахването на банковите такси, Цачева съобщи: „ Когато се издават документи би трябвало да има и такава услуга. Сега има диспропорция на таксата на превода “, призна правосъдният министър. „ Основното към което се стремим е да бъдат опростени процедурите и да се понижи административната тежест върху жителите и компаниите. Да има вътрешно придвижване на тази информация. Търсим опцията и предлагаме това да се случи посредством понижаване на документите. По този метод ще се понижат и таксите, които се събират. Тези средства, които няма да бъдат импортирани в бюджета, ще се върнат като се облекчи чакането по опашки и се спести времето на хората “.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР