За масово отравяне на улични котки в Пловдив и разхвърляне

...
За масово отравяне на улични котки в Пловдив и разхвърляне
Коментари Харесай

Изрод трови улични котки в Пловдив

За всеобщо отравяне на улични котки в Пловдив и разхвърляне на отрова, която е рискова и за дребните деца, алармират доброволците от iCat Rescue. Опасното вещество било разбъркано в общите площи сред блоковете и даже по детски площадки, оповестяват от организацията във Facebook страницата си.

"През миналата седмица се сблъскахме с всеобщо отравяне и разхвърляне на отрова в междублоковите площи на бул.Цариградско Шосе 48-58. До момента сме разкрили 4 жертви, а други котаци от колонията, която обслужваме изчезнаха безследно.

Две от маците към момента се борят за живота си, след усвояване на отрова, сложена в общите площи и детски площадки. Една от маците не съумя да се пребори - бъбреците й отхвърлиха да действат заради насъбраните кристални частици от отровата.

Днес в една от къщичките, които сме сложили за котаците, открихме още една жертва, умряла в резултат на тип бързодействаща отрова или тип киселина. Мацо бе съумял да се дотътри на скришно, където да почине постепенно и мъчително, задушавайки се от подуването на езика и от кръвоизливите породени от отровата.

Сигнализирани бяха органите на реда. Дни преди всеобщата акция, се появи писмо с текст насаждащ принуждение и очевадна нетърпимост към животните и ориентиран към доброволците ни, подписан от домоуправата на входовете, които очевидно са решили да ''разчистят'' по извънредно нечовечен метод безстопанствените животни. Навярно някой е счел, че да поеме нещата в свои ръце, пръскайки отрова в околната среда и замърсявайки я и че жестокото и незаконно деяние ще остане безнаказано ".

Оттам са безапелационни, че ще създадат всички законови стъпки, с цел да бъде открит злосторникът, който трови уличните котки.

"Напомняме, че член 325б. от Наказателения кодекс гласи: „ Който прояви свирепост към гръбначно животно, му аргументи незаконно гибел, тежко или трайно увреждане, се санкционира с отнемане от независимост до три години и с санкция от хиляда до пет хиляди лева”, споделят от iCat Rescue.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР