За краткото време, в което бяхме във властта сега, успяхме

...
За краткото време, в което бяхме във властта сега, успяхме
Коментари Харесай

БСП ще се бори за трима депутати от Бургаска област, готови сме за изобрите

За късото време, в което бяхме във властта в този момент, успяхме да реализираме това, което не успяхме в 44-ото Народно събрание с 80 депутати, сподели претендентът за народен представител от Българска социалистическа партия Тодор Байчев

Тодор Байчев е член на Българска социалистическа партия от 2006 година Той е на 49 години, фамилен, с две деца. Има висше юридическо обучение. Отдал е целия си логичен живот на Столетницата. Никога не е членувал в друга политическа партия, организация или придвижване.  Бил е депутат три мандата и претендент за кмет на община Карнобат два пъти.

-Г-н Байчев, през годините преминахте през многочислени съществени персонални катаклизми в Българска социалистическа партия. Неведнъж имахте причина да загърбите партията или да се присъедините към някое от вътрешните й крила. Защо не го направихте? Как успявате през годините да преодолеете и обидата, и горчилката, през която преминахте?

-Аз съм човек, който е възпитаван неотклонно да има вяра както в истината, по този начин и в десете божи заповеди, колкото и иронично да звучи това в този миг. Не съм привикнал да трансформирам възгледи или полезности, въз основа на това, че някой не ме е подкрепил или някой ме е излъгал, или подвел по някакъв метод. Мисля, че всеки един от нас би трябвало да се бори за тези полезности, в които има вяра. В Българска социалистическа партия аз открих партия, която се бори за тъждество сред хората, за повишение на приходите, за по-добър живот освен в стопански, само че и в обществен и културен проект. Все отново животът не е единствено храната на масата и парите в джоба. Най-трудно е да се откри храна за душата.

-Вие твърдо ли оставате в " частта " на Българска социалистическа партия, която съумя, на този стадий, да опази към себе си Корнелия Нинова? Партията се намира в тежко организационно състояние, с растяща вътрешна опозиция към Кирил Добрев.

-Партията фактически е в тежко състояние, само че не считам, че би трябвало да генерализираме с имената на Корнелия Нинова, Кирил Добрев или някой различен. Мисля, че би трябвало да оставаме към хората, които пазят полезностите на Българска социалистическа партия.

-БСП в Бургаска област е първата политическа мощ, която действително, намерено, в точния момент и ясно подреди листата си за идните на 2 октомври избори. Това значи ли, че в действителност сте подготвени за вота? Какви заключения да си направи гласоподавателят от това?

-Готови сме за изборите. Имаме ясна стратегия и сме партия, която разполага с квалифицираните фрагменти, които са нужни. Отделно с това ние следваме всичко това, което сме декларирали на гласоподавателите си и мисля, че през тези последните 7 месеца, въпреки и отчасти, успяхме да защитим ползите на българския народ. Започнахме с повишението на приходите на пенсионерите, повишихме средствата за майчинство, имахме сполучливи попадения в обществената сфера. Бях депутат в 44-ото Народно заседание, когато бяхме 80 индивида група, само че не успяхме да договорим такива обществени богатства, каквито успяхме да реализираме в този момент.

-Вие се оформяте като водеща фигура на Българска социалистическа партия в Бургаска област, не оспорваме качествата на Петър Кънев, само че той е гражданска квота в листата, и в този ред на мисли, не сте ли наскърбен, че за следващ път отстъпвате второто място на член от БСП-Бургас, единствено тъй като сте член на БСП-Карнобат, а не на общинската конструкция на Бургас?

-Не се усещам афектиран, тъй като имам вяра, че хората в последна сметка ще вземат вярното решение. Всеки гласоподавател има правото да изрази своето мнение посредством гласоподаване с преференция. Подредбата на листата се прави от Областният съвет, който е групов орган. След като той е решил, че е по-правилно аз да съм на третото място, мисля, че не би трябвало да се отдаваме на страстите, а в противен случай. Когато повече хора разсъждават по дадена тематика, взимат по-правилното решение.

-За какъв брой депутати ще се бори Българска социалистическа партия в Бургаска област?

-Категорично за трима. Има смяна в настройката на хората. Ние би трябвало да се възползваме от това, което се случва сега. Като стартираме от неприятното организационно положение на Има Такъв Народ, които по един или различен метод, с патриотично говорене, съумяха да вземат част от нашите гласоподаватели. Други гласоподаваха за Политическа партия чисто и просто по психически аргументи, тъй като една огромна част от българите желаят да вървят дружно с спечелилия и гласоподаваха за тях тъкмо поради това. Сега имаме какво да си върнем и умерено можем да извоюваме три места. Лично аз считам, че много партии няма да съумеят да преминат 4-процентовата преграда, което в допълнение ще налее гласове към нас заради преразпределението на гласовете.

-Преди ръководството на Симеон Сакскобургготски в България въпреки всичко имаше двуполюсен политически модел, който по-късно бе разрушен. Има ли по какъв начин да се върнем към сходен модел – ляво и дясно, както беше по времето на „ огромното опълчване ” сред Българска социалистическа партия и Съюз на демократичните сили?

-Според мен това е естественото положение на всичко – освен в политическия живот. Както има бяло, по този начин и има черно. Сивият цвят съществува, само че той е колорит. В този смисъл огромните политически сили постоянно ще останат леви и десни.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР