Боя се, че без евтиния руски газ Европа ще стигне

...
Боя се, че без евтиния руски газ Европа ще стигне
Коментари Харесай

Българите върнали Бойко Борисов в джипа, защото е най-адекватния лидер, но Радев ще ни управлява

Боя се, че без евтиния съветски газ Европа ще стигне там, където е България, разяснява Явор Дачков, съгласно който и на тези избори неуспехът е за Съединени американски щати

На тези избори българите отдръпват поддръжката си за предходния успехите - „ Продължаваме промяната “. Това е загуба за до неотдавна управлявалите партии. Хората се върнаха в тази политическа невъзможност от поредност от избори и взеха решение да се извърнат още веднъж към Бойко Борисов като най-адекватен водач. Това сподели в „ Тази заран “ по бТВ политологът Слави Василев.

„ Не знам по какъв начин да го опиша след вдигнатите юмруци и виковете. Хората се отдръпнаха от „ смяната “, тъй като всичките обещания, които дадоха, не откриха по някакъв метод реализация в хода на тяхното ръководство “, добави той.

Според последните данни на „ Маркет линкс “ ГЕРБ-СДС и „ Продължаваме промяната “ имат общо 120 мандата, заяви пък водещата.

„ На тези избори участваха единствено твърдите електорати, само че това не са хора, обединени към някакви хрумвания. Раздутата администрация гласоподава и връща Борисов в джипа “, сподели писателят Радослав Бимбалов.

„ Стабилно ръководство може да има единствено сред ГЕРБ и „ Продължаваме промяната “ с поддръжката на още една партия като „ Демократична България “, само че Кирил Петков и Асен Василев неодобряваха нощес сходно нещо “, разяснява журналистът Явор Дачков.

„ Не мога да схвана какъв е този цирк, който „ Продължаваме промяната “ разиграва, защото не виждам никакви разлики сред тях и ГЕРБ. Те започнаха да крадат от първия ден на своето ръководство, т.е. аргументът „ ние сме против корупцията “ по никакъв начин не важи и незаконният метод, по който прекъснаха контракта с „ Газпром “, с цел да купуват съветски газ през медиатори вреди на всички българи. Това е една от най-безобразните им далавери “, добави той.

„ Този възторг за некорумпираност издиша. Нямат никакви разлики и за войната в Украйна. Това, което нощес направиха, е да оцелеят тактически, тъй като в случай че влязат незабавно в коалиция с ГЕРБ, значи да се самоубият политически. Оттук нататък те ще падат единствено надолу, тъй като са неопитни политици, доста слаба съпротива. Те са некомпетентни “, отсече Дачков.  

ГЕРБ не биха се хванали да вършат държавно управление, което ще бъде пометено от зимата рецесия, предвижда той.

„ Бъдещото държавно управление ще е още веднъж на Гълъб Донев. Не виждам кой ще направи постоянен кабинет в това Народно заседание “, добави Василев.

„ Целта да се стигне до дестабилизация, която идва от Кремъл, е изпълнена прелестно от индивидът, който стартира акцията за събаряне на първото постоянно ръководство след толкоз години власт на ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това е президентът Радев. Той ще продължи да ръководи България при един извънреден нерешителен миг за цяла Европа. Най-опасно е това – че ще бъдем в безтегловност “, сподели пък Бимбалов.

„ Президентът е проектант на „ Продължаваме промяната “ и по тази причина да се подозира, че има проруски благосклонности е най-малкото смешно освен това, което направи. Тези избори демонстрираха абсолютния провал на западната агитация. „ Америка за България “ наля към 400 млн. $ от началото на прехода, с цел да отгледа някакви послушни хора, които да следват американската политика и те се провалят “, разяснява Дачков.

В този парламент има едно съществено болшинство, което не ще ястребска, отвратителна агитация от Запада, акцентира той.

„ Дачков е претърпял катарзис. От доста мощни проевропейски позиции да отидеш на такива... “, съобщи писателят. 

„ Упорките ви са ми познати. Измислел съм ги преди 20 години. Кажете защо е платила Русия, както аз обявявам лист на всички хора, които вземат пари от Америка “, отговори Дачков. 

Той посочи, че в НПО-то, което разпределя парите у нас влизат някогашни американски посланици и даже хора от Белия дом.

Журналистът сподели и карта на Сирия, на която се вижда територията, окупирана от Съединени американски щати. 

„ Там са най-големите залежи на газ, зърно и вода. Когато те приказват за нарушение на държавен суверенитет в други страни, хората естествено се възмущават. Казват „ вие прилагате двоен стандарт “. Освен това аз съм живял по време на комунизма и помня доста добре комунистическата агитация, която от предпочитание да избоде очите, изписва вежди на Запада “, разяснява той.

„ Ние го идеализирахме по подобен ужасяващ метод, както в този момент идеализират доста хора поради западна агитация. Резултатът от тези избори беше тъкмо това – отвод на хората да се връзват на тази история, която ни вкарва в история и във война “, акцентира Дачков. 

„ Очаквах даже българите да гласоподават още повече за „ Възраждане “ и за партиите, които имат друг прочет „ б.а. на събитията “, тъй като тази теза, че Кремъл ръководи в България и че Румен Радев е проводник на тези ползи, е нужна на партиите, които се числят към Запада “, съобщи Слави Василев.

„ Те имат потребност да основават боязън, че България надали не, в случай че не избере „ смяната “ и „ Демократична България “, ще се върнем 30 години обратно и Путин ще ни командва. Няма човек, който да го има вяра това, с изключение на в управленията на партиите, които имат потребност от този боязън “, добави той.

„ Знам каква е отговорността, която президентът ще би трябвало да носи. Сега горещият картоф през идващата зима ще му го трансферират на него. „ Продължаваме промяната “ през вчерашния ден доста комфортно споделиха, че българите са им отредили роля на съпротива и ще би трябвало да си понесат тази отговорност, знаейки доста добре, че цялата попара, която надробиха, ще би трябвало различен да им я сърба “, разяснява политологът. 

„ Няма опция на европейския път на България. Боя се обаче, че без евтиния съветски газ, който изграждаше немската промишленост в продължение на 50 години, Европа ще стигне там, където е България, а не ние до Брюксел “, съобщи Дачков. 

„ Бойко Борисов е най-големият фаворит на американците. Глупаво е да се мисли, че ГЕРБ ще направи завой към Русия. Ние скъсахме с Москва и това е реалност. Тези връзки няма да се възобновят. Голяма нелепост е обаче да се лишим от на ниска цена естествен запас. Америка няма да изтърве България, тъй като е прифронтова страна. При изостряне на спора в Украйна тя ще държи всички ръководства “, сподели още той.
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР