За какво трябва да се извинят българските политици и министри,

...
За какво трябва да се извинят българските политици и министри,
Коментари Харесай

Владо Йончев: Ще останем в историята с първите натовски генерали, които застанаха на страната на врага


За какво би трябвало да се извинят българските политици и министри, разяснява в „ Мрежата “ по стратегия Христо Ботев “ Владо Йончева, основен редактор на „ OFF NEWS “

Държавата и бежанците

" Всички ние си даваме сметка, че бежанците няма да бъдат оставени след 31 май и страната ще постави някакъв вид грижи. Но това беше от една страна втълпяване на непотребен боязън в тях, а от друга – зачертаване на всичко хубаво, което до този миг направихме. Помним предходното държавно управление на Бойко Борисов, което беше мощно централизирано и институционализирано. В него имаше доста хора, които тотално не имат вяра в страната, само че виждаха по какъв начин работи неправителствения бранш. Хората в това държавно управление направиха единственото, което знаят и могат - хвърлиха цялата работа върху неправителствените организации и жителите, знаейки, че то все някак ще се оправи. Имаше цялостен отвод на страната да се занимава с казуса с бежанците. Това ненапълно е хубаво, тъй като посрещнахме украинците толкоз добре, тъй като страната не се занимаваше с тях. Особено първоначално всичко ставаше единствено благодарение на доброволци и това е по този начин, тъй като ние като жители сме привикнали да имаме вяра в страната и имаме феномена, че самите ръководещи не имат вяра в страната, която те ръководят. "

Нито един патрон

" Откак Корнелия Нинова е отговорник за оръжейната търговия в качеството си на министър, България е изнесла оръжия за 2 милиарда, по схемата продава се на друга страна, а тя го препродава на Украйна. Разликата сред тази скица и директното предоставяне на оръжие на Украйна е в комисионните. Целият спор е за едни комисионни. Какво е министерството на Корнелия Нинова? Това е министерство на оръжейната търговия. Какъв идеализъм може да се откри в министър на оръжейната търговия? "

" Петата колона "  

" В България има предатели, които на драго сърце биха отворили портите пред Русия и тя да влезе, и да ни направи своя република. Но аз съм уверен, че хората, които в действителност считат, че би трябвало да бъдат изнасилвани 16 годишни девойки от орди съветски бойци, които считат, че е обикновено да се режат половите органи на бебета, въпреки всичко са малцинство. Повечето то тях са платените съветски тролове, тъй като троловете вървят дружно с орките, където орките убиват с патрони и оръжие, а троловете убиват с думи. Това е платената вражеска войска на Путин, която е и на българска територия, а България популярност Богу към момента взе участие в тази война единствено на полето на думите. Ние сме към този момент във войната на думите, където насреща имаме бойци, издържани от съветската страна. А тази част от обществото ни, която към момента не схваща залога на тази война, ще го схване, когато и у нас стартират да падат съветски бомби. Не знам, дали хората си дават сметка, че Украйна сега пази България. Фронтът е на към 400 километра от границата ни. Ако падне рубежа на Николаев, фронтът ще пристигна на 180 километра от границата ни. "

Спирането на доставките газ

" От прекъсването на газа ще пострадат всички страни от Европейски Съюз, само че какъв е нашият избор - да живеем в Съветския съюз, да бъдем победени от монголските орди, които настъпват? Аз съм уверен, че Европа ще се оправи с този проблем, даже е допустимо този енергиен запас да бъде скоро пропуснат като енергоизточник. Ще се откажем от зависимостта си от Русия, тъй като свободата във всяко едно отношение, в това число и икономическата, е доста по-голям запас в сравнение с преимуществото на някакво гориво. Спрените доставки на газ за България катализираха държанието на държавното управление, най-малко на Кирил Петков и Асен Василев. Те преди дни изглеждаха неуместно, само че през днешния ден, не е по този начин.

Мисля, че нашата " жълтопаветна общественост " е доста отговорна за страхливото говорене. Така както се отказахме от определението " умни и красиви ", като че ли това е нещо срамно, по същия метод се отхвърляме да назоваваме нещата с същинските им имена в този момент. Трябва ясно да се каже - Путин е сегашен Хитлер, Русия е фашистка страна, в която няма независимост, която тормози личното си население, която взима пленници от територията на Украйна и ги заточва някъде в Русия, която активизира мъже от завладените територии и ги праща да се бият против личните си братя украинци, която праща мародери и орки, които изнасилват дами и деца и крадат тоалетни чинии. .. Представяте ли си... тоалетни чинии...

Но гражданското общество дълго не споделяше това с същинското му име, тъй като е свенливо, може би прекомерно внимателно, с цел да си признае, че е мъдро и красиво. За сметка на това, ще останем известни в историята с първите натовски генерали, които застанаха на страната на врага и се оповестиха, че чакат победа за врага. Тяхното образование е очевидно в това да имат вяра, че Русия не може да бъде победена, че ще завоюва войната, а ние някак си би трябвало да се разберем с тях и да си живуркаме в един съветски мир. "

Разликата сред малкия екран и да отидеш на място

" Разказа за войната съвсем постоянно е мъжки роман - за геройства, за оръжия, за завладени територии. Когато отидеш в Украйна през днешния ден и когато пътуваш към България виждаш единствено дами и деца и чуваш техния роман - за къщите, за страха, за това, че не знаят къде са мъжете им, неизвестността... Това е свят на бягащи от смут дами. Това е разликата. Болката и тъгата са толкоз доста, те са цялостен океан, който залива обстоятелствата и героизмите на войната. Трябва да си поговориш с децата, които ти описват по какъв начин свистят другите бомби. Има толкоз доста болежка, която би трябвало да мине през теб, с цел да схванеш войната. "

Прогнозата

" Прогнозата ми е за доста дълга война и ние няма да останем незасегнати. В по-добрия сюжет ще бъдем наранени индиректно, а в неприятния ще бъдем наранени директно. Притеснява ме, че откакто всичко завърши, Русия ще изпадне в безпорядък, какъвто не сме виждали. Представете си, след края на войната и от двете страни ще се завърнат към 400 хиляди ветерани от тази война, за които гибелта е всекидневие и не значи нищо, тъй като всеки ден са държали в ръка пушка и които мъчно ще се интегрират в техните си общества. Предишните талази от принуждение бяха свързани с ветераните от Афганистан и Чечня. Но както споделя Виктор Ерофеев " Европа не помни да вова, а Русия в никакъв случай не е преставала и в този момент би трябвало да си платите за комфорта. "
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР