За какво се договориха лидерите от ЕС относно ваксините и

...
За какво се договориха лидерите от ЕС относно ваксините и
Коментари Харесай

Лидерите от ЕС договориха стратегия за получаване на ваксините срещу COVID


За какво се договориха водачите от Европейски Съюз по отношение на имунизациите и бързите проби за? Стана ясно, че всички страни от общността ще получат ваксини едновременно, а бройките ще бъдат според от популацията на всяка обособена страна. Има контрактувана тактика за имунизиране на групи с приоритет като здравни служащи и възрастни хора.

Това стана ясно от видеобръщение на ръководителя на Европейска комисия Урсула Фон дер Лайен след края на онлайн съвещанието на евролидерите.

Тя акцентира и голямото значение по съгласуваност на шерването на данни за страните членки. Така ще има възмъжност за трансфер на пациенти от една страна в друга.

Новите бързи проби би трябвало незабавно да се валидират на европейско равнище, с цел да могат да са приети във всяка страна от общността. Тестовете и следенето на инфектираните вървят ръка за ръка, подчета Фон дер Лайен.

Българският министър председател Бойко Борисов разяснява, че е настоял пред евролидерите за цялостна бистрота при разпределението на имунизациите, за задоволително информация за производителите и доставчиците. Той акцентира, че не е доста удовлетворен от обстоятелството, че страните би трябвало да отпускат милиони евро средства за ваксина, която даже още не е създадена, а и е сложна за предпазване.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР