За жалост много хора, независимо от възрастта си, се оплакват

...
За жалост много хора, независимо от възрастта си, се оплакват
Коментари Харесай

НИКОГА не правете тези неща, преди сън

За жал доста хора, без значение от възрастта си, се оплакват от проблеми, свързани със съня. В множеството случаи това няма нищо общо със здравето. Грешно е, че постоянно посочваме него за причина, а в действителност то въобще не е основният провинен.
Понякога най-малките неща, които наподобяват напълно безобидни за нас, оказват отрицателно въздействие върху нервната ни система и водят до бодърствуване.
За да сме оптимално потребни за вас, ще ви посочим няколко неща, които е добре да измененията. Макар да са се трансформирали в привички за вас, най-добре е да ги изместите в по-ранната част на деня, а не директно преди заспиване.

Ето кои са те:
Цигари
 Будите в един и същи час всяка нощ? Ето какво значи това Будите в един и същи час всяка нощ? Ето какво значи това
Събужданията през нощта са нормални феномени, присъщи за съня на всеки човек. Редица фактори могат да доведат до нараснал брой съ...
Никотинът е съвсем като кофеина. Той усилва сърдечния темп и подтиква мозъчната интензивност. Хората, които пушат, страдат доста по-често от бодърствуване, в сравнение с всички останали, които не използват никотин.
Не е казано, че би трябвало тъкмо в този момент да откажете цигарите, само че за ваше положително е последната за деня да бъде изпушена минимум час – два преди сън.
Спортни интензивности
Спортът влияе извънредно добре върху нервната система и цялостния човешки организъм. Той нормално способства за по-пълноценен сън, само че това важи само, в случай че тренировката е била 4 – 6 часа, преди лягане.
В противоположен случай е изцяло възможно да настъпи противоположен резултат и дълго време да се въртите в леглото, без да сте сигурни какво в действителност е повлияло на безсънието ви.
 Спете умерено: 3 съвета за допустимо най-дълбокия сън Спете умерено: 3 съвета за допустимо най-дълбокия сън
Някои хора знаят по какъв начин да заспиват вярно, само че по време на стрес това умеене може да намалее. Мислите стават прекомерно упорити и даже со...

Творчество
Творческите действия са страховит метод да релаксирате и да се откъснете от сивото всекидневие. Когато човек рисува, написа или свири на инструмент, той съумява да си почине и да се разтовари.
Тук обаче е значимо да споменем, че по време на креативна активност мозъкът е доста възбуден и деен. На него му би трябвало време, с цел да се успокои. Ако сте решили да творите до късно, бъдете сигурни, че е изцяло допустимо да посрещнете утрото, без даже да сте мигнали.
Вечерните часове ги отделяйте за развлечение със фамилиите, вкусна вечеря, приятна музика, обичана книга или медитация. Това ще ви помогне да се избавите от безсънието!

Още от ПОЛЕЗНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР