За изминалите почивни дни екипите на пожарната са имали ангажименти

...
За изминалите почивни дни екипите на пожарната са имали ангажименти
Коментари Харесай

Пожар на трафопост в квартал Дружба 2

За миналите почивни дни екипите на пожарната са имали задължения към 13 сигнала за катастрофи и произшествия

Пожарникарите са гасили запалвания в сухи треви и шубраци в с. Красени с. Бъзовец, както и в боклуци в гр. Сливо поле. При произшествията не са нанесени вреди. Екип от ССОД при РДПБЗН-Русе е оказал подпомагане с измервателна техника на контролно-пропусквателен пункт – Дунав мост.

В събота, от 20:48 до 22:05 часа, екип от РСПБЗН-Сливо поле е ликвидирал горене на сажди в коминно тяло в къща на адрес в с. Малко Враново, като при случая не са нанесени вреди.

В нощта против неделя, за времето от 00:41 до 02:40 часа, два автомобила с екипи от Първа РСПБЗН и още един с екип от Втора РСПБЗН са взели участие при очистване на произшествие, зародило в битова стая в хотел на ул. Хан Аспарух в Русе. При идване на мястото огнеборците са открили, че има мощно задимяване в една от битовите стаи на хотела - склад за спално долни дрехи и консумативи. В хотела са били настанени 11 лица, за които е била проведена е насилствената евакуация, благодарение на личния състав, като са преместени в друга постройка на хотела. Изяснено е, че казусът е зародил, поради електрическа крушка с нажежаема жичка, която се е допирала до възглавници с дунапрен. При произшествието няма потърпевши хора.

Вчера денем, сред 14:14 и 14:40 часа, чиновници от Първа РСПБЗН са изпратени на сигнал за блещукане и пушек от трафопост на адрес в Русе на ул. Рудозем. След идване на екип от електроразпределителното сдружение е открито, че е нагорял ел. проводник в една от клетките на трафопоста. Екипът на пожарната не е правил пожарогасене.

Следобед, в 15:33 часа, е получено известие за пожар на адрес в Русе на ул. Тунджа, само че по-късно е отказано съдействието на огнеборците, защото е открито от комшия, че става въпрос за оставено на котлон мляко, което е изкипяло.

Същата вечер в 17:04 часа е получено известие за излизане на черен пушек в региона на Товарна гара в Русе, където са изпратени представители на пожарната и полицията. Те са открили там трима мъже, които са горили кабели.

В 18:07 часа е получен сигнал от жители, че в жилищна кооперация на ул. Ниш в Русе, техен комшия пали пластмаси и в целият регион мирише на бакелит. Сигналът е предаден към Регионална инспекция за опазване на околната среда.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР