За изграждането на железопътната връзка между България и Гърция по

...
За изграждането на железопътната връзка между България и Гърция по
Коментари Харесай

ЖП линия от Солун през Бургас до Русе ще кандидатства за еврофинансиране

За построяването на железопътната връзка сред България и Гърция по плана " Солун - Кавала - Александруполис - Бургас - Варна - Русе " ще се търси европейско финансиране, заяви държавната пресслужба като се базира на резултатите от днешната среща на министър- ръководителя Бойко Борисов с ръководителя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер и с гръцкия министър председател Алексис Ципрас. Тримата разговаряха в Брюксел, в границите на провеждащия се там Европейски съвет.

Според премиера Борисов, подписаният в Кавала при започване на септември план е от стратегическо значение освен за двете страни, само че и за развиването на района като цяло. Българският министър-председател означи и напредъка на работата по интерконектора с Гърция.Друга тематика на срещата беше сигурността на Западните Балкани и европейската вероятност на страните от района, осведоми пресслужбата. Представени бяха резултатите от четиристранната балканска среща в " Евксиноград ", където министър председателят Борисов одобри министър-председателите на Гърция и на Румъния - Алексис Ципрас и Михай Тудосе, както и сръбския президент Александър Вучич.Премиерът Бойко Борисов означи, че е извънредно удовлетворен от градивния разговор с сътрудниците си от района. Той подчертава върху нуждата връзките сред страните на Балканите да се развиват по този начин,че да се подсигурява мирът, стабилността и просперитета в тази част на Европа. По думите му, България може да има своя значителен принос за това, в това число с помощта на идното председателство на Съвета на Европейски Съюз, продължава известието.

Борисов добави, че споделя желанието на гръцкия министър председател българското председателство да бъде и балканско, тъй че да се насърчи полемиката за нуждата от мощен ангажимент на Европейски Съюз към района.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР