За изборите ще е необходим огромен държавен ресурс във връзка

...
За изборите ще е необходим огромен държавен ресурс във връзка
Коментари Харесай

Илияна Йотова разпита проф. Ангелов за ваксините

За изборите ще е нужен голям държавен запас по отношение на пандемията. Това предвижда вицепрезидентът Илияна Йотова. Тя участва на днешните съвещания с представители на Националния действен щаб (НОЩ) и здравния министър проф. доктор Костадин Ангелов. Президентът и вицепрезидентът желаят да знаят по какъв начин ще гласоподават хората, които са под карантина.

Въпреки че тематиката беше обвързвана с идния парламентарен избор в края на март, главната тенденция на диалога мина към имунизацията. Йотова разпита проф. Ангелов дали са задоволителни имунизациите и дали това е била прогнозата.

"Да, имунизациите са задоволителни. Те са изчислени на база квоти на база на популацията. Ако не станаха ясни числата досега, да ги повторя още един път ", отговори здравният министър и още веднъж заяви каква е доставката на имунизациите.

От думите му стана ясно, че към 50 000 българи ще бъдат имунизирани. Очаква се обаче и шеста доза от флакона, сега това е позволено единствено за пет дози. В също време се чака и разрешението за "Модерна ".

Освен това се работи и по проект за осъществяване на изборите, удостовери проф. Ангелов.

"Коя ще бъде виновна за обезпечаване на санитарно-здравните грижи на изборите? ", запита Йотова.

Министърът отговори - РЗИ.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР