За“ или против“ дистанционното образование и то на прага на

...
За“ или против“ дистанционното образование и то на прага на
Коментари Харесай

„За“ или „против“ дистанционното образование



„ За “ или „ срещу “ отдалеченото обучение и то на прага на новата образователна година. Темата остава в дневния ред на учители, деца и родители. Въпреки че за в този момент образователната година ще бъде открита присъствено. И отдалечената форма обаче си има своето място.
Илиана Илиева-Дъбова и Арзун Ариф са две учителки, които тази година получиха премия за иновативност в преподаването от Българската асоциация по осведомителни технологии. Едната от Испания. Другата учителка – от Разград. 

Илиана Илиева-Дъбова преподава български език и литература, история, география на деца от неделно учебно заведение „ Свети Седмочисленици “, гр. Реус, Испания и още две неделни учебни заведения в страната. Затова намира за практично отдалеченото образование. То натоварва учителя и е уместно е за по- огромни деца, изясни още пред БНР Илиана Дъбова. 

Българските неделни учебни заведения в Испания ще отворят порти през октомври. Близо три седмици преди началото на образователната им година Илиана Дъбова споделя, че съвсем 15 от 37-те деца на от неделно учебно заведение „ Свети Седмочисленици “, гр. Реус, са декларирали отдалечено образование.   

Арзун Ариф е един от младите учители. Преди година е преподавала история и цивилизации в Професионална гимназия, гр. Кубрат . Сега е преподавател в Професионалната гимназия по облекло в Разград. И като преподавател споделя:

" Дистанционната работа с учениците е невъзможна там, където се изисква процедура и наличие. И това не е тъй като всяко дете си има характерен метод на учене. А тъй като част от децата нямали интернет ", уточни пред БНР Ариф.

 Арзун Ариф

Статистиката на Министерството на образованието показва 34 000 деца без достъп до мрежата.

И по тематиката за имунизациите на учителите:

„ Ваксинирането за учителите би трябвало да е персонален избор “, сподели учителката по история в Разград Арзун Ариф.  

И Илиана Дъбова от учебното заведение в Испания споделя, че имунизирането би трябвало да е персонален избор, само че учителят, като възрастен човек би трябвало да е по-отговорен и в случай че желае да е при децата, следва да се ваксинира.

Илиана Дъбова и има вяра, че подготовката на Министерството на образоването за вероятно цялостно отдалечено образование няма да изненада неприятно нито учителите, нито децата.  Арзун от Разград се надява новата образователна година да стартира присъствено.

Още по тематиката в звуковия файл.

Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР