За хората под 60 години британско-шведската ваксина ще е по-желание,

...
За хората под 60 години британско-шведската ваксина ще е по-желание,
Коментари Харесай

В Германия AstraZeneca ще е само за хора над 60 години

За хората под 60 години британско-шведската ваксина ще е по-желание, след „ лекарска преценка на самостоятелните опасности “ и в детайли информиране.

Всяка подозрение се изследва

„ Доверие се построява от знанието, че всяко подозрение и всеки обособен случай се изследват “, съобщи Ангела Меркел на конференцията след заседание с министър-председателите и здравните министри на 16-те провинции. Същевременно тя призна, че мярката може да внесе в допълнение „ съмнение у хората “ и увери, че когато пристигна нейният ред, тя е подготвена да се имунизира с AstraZeneca. Канцлерката Меркел е на 66 години. Министърът на опазването на здравето акцентира, че резултатът от имунизациите в Германия се изследва и следи безпределно задълбочено. По неговите думи, новото решение за AstraZeneca ще даде късмет по-бързо да се ваксинират хората над 60-годишна възраст, на които другояче в този момент не би бил редът за имунизация. „ С оглед на рисковете от COVID-19, имунизирането против ковид постоянно е по-доброто решение “, съобщи Йенс Шпан.

31 случая на тежки затруднения

Новото възрастово ограничаване бе признато след рекомендация на непрекъснатата имунизационна комисия към института „ Роберт Кох “, откакто в Германия станаха известни 31 случая на доста редките, само че тежки, мозъчни тромбози. Те се демонстрират 4 до 16 дни след имунизацията, осведомиха от „ Роберк Кох “. Девет души са умряли вследствие на това затруднение. В Германия има към 2,2 млн. души, които към този момент са имунизирани с английския препарат. Те ще получат нови оферти, откакто специалистите преценяват с кои ваксини е уместно да бъдат ваксинирани.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР