За хората, които проявяват черти на нарцистично личностново разстройство, вероятността

...
За хората, които проявяват черти на нарцистично личностново разстройство, вероятността
Коментари Харесай

Нарцисистите застраховани от стрес и депресия

За хората, които демонстрират черти на нарцистично личностново разстройство, вероятността да изпитват стрес или меланхолия е доста по-малка, твърди изследване, представено от Independent. Учени от университета в Белфаст провели проучване, с цел да схванат по какъв начин фактът, че един човек е нарцисист, може да повлияе на психологичното му богатство.
Според Американската психическа асоциация нарцистичната персона се „ характеризира с несъразмерна самозагриженост и надценяване на себе си ". Докато множеството от „ жертвите “ от близкото обграждане могат да гледат на нарцистичните черти на личността с пренебрежение и да виждат единствено неприятните страни на обстановката, създателите на плана настояват, че за самия нарцисист да е подобен „ може да докара до позитивни резултати “.
Изследването е оповестено в „ Личност, самостоятелни разлики и европейска психиатрия “. В опита са взели участие 700 души в три обособени изследвания. Участниците и в трите били помолени да попълнят въпросници за самоанализ, които измервали субклиничния егоизъм, крепкостта на мозъка, признаците на меланхолия и възприемания стрес.
Според новите изследвания съществуват две преобладаващи форми на егоизъм: грандиозна и уязвима. 
„ Нарцисизмът е част от „ тъмната тетрадка “ на личността, наред с всичко останало включва макиавелианството, психопатията и садизма “, споделя доктор Костас Папагеоргиу,психолог.
„ Уязвимите нарцисисти евентуално повече мислят за своята сигурност и считат държанието на другите за враждебно, до момента в който грандиозните нарцисисти нормално имат прекомерно раздуто възприятие на значимост и угриженост със статут и власт. "
Според Папагеоргиу, изследователският екип намерил връзка сред черти на величествен егоизъм и психическо благоденствие. Качества, открити измежду човеци с величествен егоизъм, в това число убеденост и ориентировка към задачите, могат да понижат вероятността тези хора да изпитат признаци на меланхолия или да имат стрес, безапелационни са учените.
„ Тази теоретичен труд предизвиква разбирането за многообразието и приобщаването на хора и хрумвания. Изводите от него сочат, че тъмните черти на човешката персона, като нарцисизма, не би трябвало да се преглеждат като положителни или неприятни, а като артикул на еволюцията и изложение на човешката природа, които могат да бъдат потребни или нездравословни според от подтекста. "
В началото на тази година изследване, извършено в университета Bowling Green State в Съединени американски щати, откри, че младежите - сред 18 и 25 години считат, че тяхното потомство е най-нарцистичното. Друг извод е, че тези младежи се усещат „ в затруднено състояние ", тъй като са етикетирани като нарцистични.
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР