За година от регистрирането на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник

...
За година от регистрирането на руската ваксина срещу COVID-19 Спутник
Коментари Харесай

Спутник V може да стане ключово перо в износа на Русия

За година от регистрирането на съветската ваксина против COVID-19 Спутник V бе изцяло доказано, че препаратът е първокласен и безвреден. Той е утвърден към този момент в 69 страни, а над 10 са почнали лично произвеждане. Спутник V може да се трансформира в " златно перо от износа на Русия ", написа в. " Росийская газета ", представен от Българска телеграфна агенция.

Руските данни за успеваемостта и сигурността на имунизацията са доказани с проучвания в Аржентина, ОАЕ, Унгария и Сан Марино. Не са открити никакви отсрочени последствия след използването й - нито тромбози, нито миокардит, цитира московският официоз шефа на научния център по епидемиология " Гамалея " Александър Гинцбург.

Вдигнати са редица ограничавания върху потреблението на Спутник V - с препарата може да се имунизират заболели от рак, бременни и хора над 60 години. Скоро ще бъде позволено слагането на имунизацията и на деца.

Ефективността на препарата против разновидността Делта на новия ковид е близо 83 на сто; отбраната от тежко боледуване доближава над 95 %, акцентира съветският здравен министър Михаил Мурашко.

Сключени са съглашения в други страни, най-вече в Индия, да бъдат създадени 1,24 милиарда дози Спутник V, задоволителни за 620 милиона души. Освен това до май т. година Москва контракти експорт на повече от 205 милиона дози, само че към този момент са доставени малко над 16 милиона (главно в Аржентина, Мексико и Унгария) защото приоритет бе всеобщата имунизация в самата Русия, показва вестникът.

Според специалисти от Руския стопански университет " Плеханов ", през 2021 година страната може да завоюва от продажби на Спутник V 10-15 милиарда $, а за две години доставки в чужбина - 30 милиарда $. Показатели, съпоставими с основни пера от износа на Русия, акцентира " Росийская газета ".

При все това Спутник V още не е записана от Европейската организация по медикаментите и не е в листата на утвърдените от Световната здравна организация ваксини против COVID-19. Очаква се процедурите да приключат наесен, отбелязва съветският ежедневник.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР