За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да

...
За Европа е ясно, че без САЩ трудно може да
Коментари Харесай

Цветанов: Без САЩ Европа трудно може да гарантира сигурността си

За Европа е ясно, че без Съединени американски щати мъчно може да подсигурява сигурността си. Доналд Тръмп и Съединени американски щати не могат да бъдат врагове на Европа. Напротив – Съединени американски щати са били и ще продължат да бъдат стратегически сътрудници на Европа. Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ и зам.-председател на партията Цветан Цветанов по време на полемиката „ Възможна ли е Европа преди всичко “, която се организира през днешния ден в Дома на Европа в София. Събитието бе проведено от Европейския съвет за външна политика.

„ За да запазим демокрацията и правовия ред, преди всичко би трябвало да подсигуряваме сигурността. Тя също по този начин е гаранция и за непоклатимост и стопански разцвет “, разяснява Цветанов, който е и ръководител на Комисията по вътрешна сигурност и публичен ред в Народното събрание. По думите му сега на територията на Европа не се водят тежки спорове, само че оттатък Стария континент има доста тежки такива, които непроменяемо рефлектират върху него.

„ Всички си спомняме каква миграционна вълна се насочи към Европа и провокира разтърсвания в другояче постоянни страни “, означи той. Цветанов изясни, че членките на НАТО, в това число и България, са поели ангажимент 2% от Брутният вътрешен продукт да отива за защита. В тази връзка той уточни, че решението на Народното събрание да даде мандат на държавното управление да води договаряния за закупуването на самолети F-16 е извело на челен път значимостта от това България и Европа да имат стратегическо партньорство със Съединени американски щати. „ Помощта на Съединените щати е основна в решаването и на Черноморския въпрос. Европа мъчно би могла да се оправи с въздействието на Русия без Съединени американски щати, както и противоположното “, сподели още той.

Цветанов съобщи, че изборите за членове на Европейския парламент през месец май ще бъдат основни, тъй като те ще покажат накъде отива Европа и дали дългогодишните връзки със Съединени американски щати ще продължат да се надграждат. „ Очаквам Брекзит да бъде употребен от разнообразни придвижвания в страни-членки на Европейски Съюз като апел и те да последват техния път. Фалшивите вести, прокарващи антиевропейски и антиамерикански настроения, предизвикат спор нужно ли е това партньорство Европа-САЩ, а това е само в интерес на трети страни “, изясни Цветанов. Според него някои онлайн медии прекомерно явно желаят да манипулират публичното мнение и изрази мнение, че България е подложена на хибридна офанзива.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР