За една година просрочените задължения на УМБАЛСМ Н.И.Пирогов от девет

...
За една година просрочените задължения на УМБАЛСМ Н.И.Пирогов от девет
Коментари Харесай

За година просрочените задължения на болница "Пирогов" нарастват с близо 8 млн. лева



За една година просрочените отговорности на УМБАЛСМ " Н.И.Пирогов " от девет милиона лв. нарастват на близо 17 милиона лв.. Основно те са към снабдители на медикаменти и на медицински произведения, сподели на конференция Пламен Милев - пълномощник на болничното заведение. 

В рамките на една година са намалели общите отговорности на Пирогов от 22 на 20 милиона лв., само че просрочията порастват, сподели Пламен Милев и уточни:

" Така да вземем за пример одитният отчет от края на месец март открива, че просрочията към снабдители на медицински произведения са на стойност 14,851 млн. лв.. В същото време в болничното заведение и в сметките има финансови средства и това е най-големия абсурд. Още преди да се е разплатила Здравната каса заварихме при новото управление средства, надвишаващи 6 млн. лв. налични по сметки. Въпреки това просрочията на болничното заведение порастват "

Освен изборно заплащане на задължения по време инспекцията е установила " парадокси свързани с еднолични решения на шефа на болничното заведение без да се преценява с решения на  съвета на шефовете ".

За една седмица са получени над 100 писма от кредитори. Няма никакви опити да бъде избавено финансовото положение на Пирогов, сподели Пламен Милев. Здравният министър в оставка Асена Сербезова добави:

" Имаше опити да бъде възпрепятстван и прокуриста до достъп до финансови документи, в това число и други дейности, които не са в сходство със закона ".

В същото време макар високите отговорности за медикаменти и консумативи болничното заведение пуска и извършва социална поръчка за писалищен консумативи и хартия. За една година болница Пирогов дава над 1 милион лв. за писалищен материали, уточни още Пламен Милев.
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР