За единадесета година Община Несебър ще отбележи 14 февруари със

...
За единадесета година Община Несебър ще отбележи 14 февруари със
Коментари Харесай

Тоника СВ ще пеят в Несебър

За единадесета година Община Несебър ще означи 14 февруари със събития, отдадени на любовта и виното. Топлината от нежността и любовното замайване още веднъж ще бъдат в центъра на един трогателен празничен ден в зимното обаяние в най-романтичния български град.

На Трифон Зарезан по традиция несебърското село Гюльовца отбелязва Празника на младото вино. Честването на светеца-закрилник на лозарите и производителите на опияняващия елексир ще стартира със зарязване на лозовите масиви в обитаемото място, известно с качеството на виновността, създадени от локални майстори. Празненствата ще продължат в центъра на Гюльовца, където ще бъде разгласен тазгодишният победител в състезанието за най-хубаво вино.

„ Сребърна женитба “ е събитие, с което Община Несебър ще уважи фамилиите, сключили цивилен брак преди 25 години. Церемонията, която е с начален час 11.00, още веднъж ще се организира в ритуалната зала на Старото кметство и за трети път ще бъде водена от кмета на Несебър Николай Димитров. С това извънредно прочувствено, особено и сантиментално събитие общината насочва комплимент към двойки, чийто брак е устоял на провокациите на времето и бурите на живота, а любовта им е съхранила силата си, събрайки двама в едно неразривно цяло.

Празникът на любовта и виното ще продължи от 12.00 ч. на пл. „ Жулиета Шишманова “ с концерт на националната певица Жечка Сланинкова, която ще предложения присъстващите на кръшни хора и всенародно забавление в ритъма на българския фолклор.

От 17.00 часа в Артиум център ще бъде открита изложбата „ Любов и вино “ на Дружеството на несебърските художници. Местните майстори на четката ще показват изпълнен с цветове и нюанси театър на възприятията, топлината и омаята на морския бряг.

Едно от събитията, с което тазгодишният 14 февруари ще остане паметен, е концертът на Тоника Сухопътни войски. Обичаните реализатори от една от най-талантливите и потвърдили своето място на българската музикална сцена обединения, ще отбележат Празника на любовта и виното дружно с жителите и гостите на Несебър на площад „ Жулиета Шишманова “ от 17.30 часа.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР