За един диетолог е нещо нормално да чуе „трудно ми

...
За един диетолог е нещо нормално да чуе „трудно ми
Коментари Харесай

Седем признака, че диетата ви не е подходяща за вас

За един диетолог е нещо обикновено да чуе „ мъчно ми е да отслабна “ или „ тази диета не ми оказа помощ “, само че същинският проблем е в метода на осъществяване на хранителния проект. Ето за какво е значимо да забележите признаците, които подсказват, че вашата диета не работи.

Отслабването зависи от генетиката, физическата интензивност, възрастта и навиците. Един от най-важните фактори е държанието към храната. Обръщането на внимание върху това ще ви разреши да коригирате грешките си.

Ето и няколко признака, че диетата ви не работи:
Събуждате се изтощени заран
Ако чувствате, че ви липсва сила, когато станете, нещо не е наред. Това, че спазвате диета за намаляване, не значи, че би трябвало да сте изтощени от ранни зори. Най-вероятната причина за умората е, че не се храните уравновесено.

Трябва да се замислите да вземем за пример дали ядете непотребни мазнини или дали се храните прекомерно късно вечер. Ако е по този начин, ще ви бъде от изгода да замените тези богати на мазнини храни със зеленчуци и плодове, както и да не вечеряте след 19 часа.

След като вкарате този съвет в деяние, ще се почувствате по-енергични заран.
Гладни сте от самото начало
Постоянният апетит през целия ден не е естествен при диета за намаляване. Въпреки че проектът за хранене е с ниско наличие на калории, той би трябвало да бъде уравновесен и да се одобряват задоволително вода, протеини, мазнини, въглехидрати и фибри, които да обезпечат задоволително задоволеност.
Ядете сред храненията
Ако доста постоянно ви се случва да ядете сред главните хранения, това безспорно ще се отрази на цифрите, които ще виждате на кантара.

Първото нещо, което е значимо да извършите, е да установите повода за желанието да вършиме това. Ако е от прочувствен генезис, би трябвало да потърсите експерт, който да ви помогне. Ако повода е физически апетит, това е тъй като ви липсват избрани хранителни субстанции.

Препоръчително е да включите в режима си задоволително плодове и зеленчуци, тъй като са източници на витамини и минерали. Трябва да се внимава приемът на мазнини да не надвишава целесъобразната мярка, защото когато се употребява в остатък, това води до промени в глада.
Изтръпване на крайниците
Ако се опитате да отслабнете бързо и без добре планувана диета, тялото ви ще даде признаци на липса на хранителни субстанции. Знак за това може да бъде непрекъснатото изтръпване на ръцете и краката. Това се дължи на неналичието на микроелементи като витамини от група В.
Сънливост и незаинтересованост
Умората, съпроводена от унесеност и изнемощялост, е различен симптом, който демонстрира проблеми с диетата. По принцип тези признаци са свързани с липса на витамин С и В комплекс.
Не сте в въодушевление за извършения
Ако изоставате с подготвителния си режим, тъй като ви липсва мотивация, това най-вероятно се дължи на отмалялост заради приема на прекалено много мазнини.
Не можете да поддържате идеалното си тегло
В случай, че не можете да се отървете от непотребните килограми, би трябвало да ревизирате калорийния банкет, изчислен за вашите потребности. Също по този начин би трябвало да се замислите дали методът ви на живот ви оказва помощ да отслабнете или не.

Още от създателя:

Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР