За допълнително целево финансиране на капиталовите разходи на общините от

...
За допълнително целево финансиране на капиталовите разходи на общините от
Коментари Харесай

ГЕРБ настоява за допълнителни средства за общините

За в допълнение целево финансиране на финансовите разноски на общините от област Видин ще упорства заместник-председателят на Народното събрание Росица Кирова (ГЕРБ-СДС). Това оповестиха от пресцентъра на ГЕРБ.

Тя разясни, че предлагането ще внесе още на следващия ден в Парламента сред първо и второ четене на проектобюджета за 2022 година

„ Общините са недофинансирани. Средствата са извънредно незадоволителни и в огромната си част те ще отидат за покриване на настоящи разноски, изключително поради обстановката с големите сметки за ток. Тази тежест понасят общинските предприятия, детските градини, обществените домове, които са на общинска прехрана ”, сподели Кирова.

Общините от региона са декларирали пред заместник-председателя на Народно събрание своите предпочитани претенции за обекти , които се нуждаят от в допълнение финансиране от страната. „ За община Видин ще упорствам да се отделят средства за ремонт на закритата лекоатлетическата писта, където упражняват повече от 120 деца. Това е единствената спортна база за тренировки по лека атлетика, а общината не разполага с спомагателни средства, с цел да извърши ремонта. Съоръжението е и база за тренировки по футбол през зимния интервал ”, изясни Росица Кирова.

Освен за обновяване на лекоатлетическата писта, заместник-председателят на Народно събрание ще упорства и за спомагателни средства в финансовите разноски, които да се вложат в замяна на част от уличното осветяване с енергоспестяващо, което ще помогне на Видинската община при сметките за ел.енергия.

„ Друго предложение е от Ружинци, която е една извънредно изрядна община и има доста направени механически планове. Ще внеса искане за ремонт на учебното заведение, тъй като би трябвало и държавна помощ, макар многото старания, които поставя кметът на Ружинци с локалната общинска администрация ”, сподели госпожа Кирова. Тя ще упорства и за в допълнение финансиране за поправки на четвъртокласната пътна мрежа, както на територията на община Ружинци, по този начин и на община Ново село . Необходимост от финансова помощ от страната има и община Чупрене за дотъкмяване на водопровода и други

„ Спряла съм се на планове на общините, за които има техническа подготвеност за бърза реализация, в случай че страната окаже финансова помощ ”, добави госпожа Кирова. По думите й всички общини имат нужда от в допълнение финансиране за поправки на четвъртокласната пътна мрежа, която, заради липса на средства, тук-там е в много окаяно положение. В днешния ден заместник-председателят на Народно събрание организира своята поредна приемна с жители от Видин и района.
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР