За дома Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ) Пренасяме

...
За дома Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ) Пренасяме
Коментари Харесай

Софийски апартамент, който очарова с интериор

За дома Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ) Пренасяме ви в една очарователна, съвременна, само че доста уютна атмосфера в столицата  Христо Боснев 2 юли 2019, 07:26 .a{fill:#fff;}.b{fill:#676767;}  Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ)
Софийски апартамент, който очарова с интериор (СНИМКИ)
 Няколко неща, които забравяме да почистим у дома
Няколко неща, които забравяме да почистим у дома
 Евтино и елементарно: Как да преобразим банята за минути
Евтино и елементарно: Как да преобразим банята за минути
 Защо би трябвало да започнете да готвите единствено с дървена лъжица
Защо би трябвало да започнете да готвите единствено с дървена лъжица
 Чудесни хрумвания за дребни тераси (СНИМКИ)
Чудесни хрумвания за дребни тераси (СНИМКИ)
 Гениални приложения на сапуна, за които не подозирате
Гениални приложения на сапуна, за които не подозирате
 В Инстаграм
В Инстаграм " пощуряха " по това растение (СНИМКИ)
 Хитри трикове с микровълнова, които ще ви спестят време
Хитри трикове с микровълнова, които ще ви спестят време

бичаме този интервал от годината.

Разходки до късно в парковете и градинките на София. Носи се прелестен летен мирис, следим красивите остарели къщи и дребни блокове в центъра на града.

Ще си признаем, че от време на време ни се желае да надникнем в някой непознат дом, когато забележим китно балконче и красиви завеси. Какво ли се крие зад огромните пердета? Въображението ни стартира да работи.

До известна степен вършим тъкмо това с днешния ни материал.

Пренасяме се в една очарователна, съвременна, само че доста уютна атмосфера в остаряла постройка, строена през далечната 1956 година Тя се намира до резиденция Лозенец.

С помощна на сътрудниците ни от Dibla.com и надарените дизайнери от интериорно студио DEF Solutions, отиваме на една къса, само че впечатляваща виртуална обиколка на хубав софийски дом, който неслучайно носи името Stairs to Heaven (Стълби към рая).

С DEF Solutions си приказваме единствено за красиви неща - интериор, музи, креативност. Те ни дават също потребни препоръки по какъв начин да преобразим малко жилище, само че и още доста.

1. Разкажете ни повече за вдъхновението, което стои зад този дизайн?

- Този дом направихме по наш усет, без да познаваме бъдещия му ползвател, само че дългогодишният ни опит и десетките жилища, които сме създали, ни оказват помощ в познаването на потребностите на клиентите и знаем по какъв начин най-добре да отговорим на тях. Търсихме обран, само че прелъстителен и топъл общ дух на жилището. Ако би трябвало с една дума да определям задачата, която си бяхме сложили: задачата ни тук беше да реализираме уют.

В ГАЛЕРИЯТА ВИЖТЕ СНИМКИ НА КРАСИВИЯ СОФИЙСКИ ДОМ
Софийски апартамент, който очарова с интериор  Разгледайте красивите фотоси на този софийски апартамент в постройка от 50-те години и освежен изцяло от интериорно студио DEF Solution
2. Още на пръв взор прави усещане, че жилището е съвременно, само че има някои детайли, които може да определим като ретро или по-скоро типичен. Как може да създадем сходно комбиниране у дома, без да прекаляваме?

- Основното качество, което има всяко хармонично комбиниране, е мярката. Ако прекалим с ретро детайлите, дизайнът става по-натрапчив. Тук те са единствено акцент, който способства за уюта.

3. Имаше ли някакви провокации при основаването на този план?

- Когато вдъхваш нов живот и хубост на остаряло жилище (тази постройка е от 1956 г.), постоянно има механически провокации, с които да се оправиш. Но дръзвам да настоявам, че богатият ни опит с сходни планове ни оказва помощ да преодоляваме елегантно изненадите, които носи един ремонт в остаряла постройка. Най-забавното тук беше да качим матрак 160х200см по витата стълба. Но на помощ идват актуалните технологии. При едно остаряло жилище преимуществата безспорно са повече – местоположението, разпределението, високите тавани, действителната повърхност. Така, че дребните провокации са преодолими.

4. Виждам, че кухнята и трапезарията са в едно общо помещение, само че смислово разграничени. Това ли е една от трендовете в наши дни при разпределението и усвояването на пространство в жилището?

- Има две ясни течения в желанието на клиентите - значително фамилии избират обособената обособена кухня и не желаят да "носят " аромата на храна в дневното пространство, от една страна.

От друга са хората, които държат да останат в компанията на гостите или фамилията си, до момента в който подготвят вечерята или родители на дребни деца, които желаят да ги държат под око, когато домакинстват. Не на последно място "за " обединените пространства важи и аргументът за по-големия шир. В рамките на двете течения, имаме и този промеждутъчен вид - без стени сред хол и трапезарна част, само че с естествено разграничаване на функционалните пространства - както е тук при нас - стълбата елегантно разделя, без да затваря и загражда.

5. Светлите тонове са в основата на този дом, само че се виждат доста красиви по-тъмни акценти с дърво. Това ли е една от тайните да се сътвори топло и уютно жилище?

- Когато създадете общ съразмерен непоказен декор, в светли тонове, може да си позволите да акцентирате с обичаните ви материали или дамаски. В този дом фокусът е върху естественото дърво на мебелите.

6. Ако желаеме да пресъздадем атмосферата на този дом, само че разполагаме с дребен бюджет, какво бихте ни посъветвали - коя е отправната точка и от кое място да стартираме първо?

- На първо място е светлината, заложете на меки цветове по стените и пода, доста положително осветяване и по-късно, даже да не ви остане бюджет за доста, можете да внесете уют и цвят с възглавнички върху остарелия диван и нова светла завеса.

7. Повечето хора живеят в дребни жилища. Споделете няколко трика, с които може да създадем жилището си по-приветливо?

- Светлина, светлина, светлина!

Малкото жилище наподобява постоянно по-приветливо, когато движимостите са проведени и прибрани в ярък долап, в този момент на пазара има доста оферти за организация на дома с минималистичен дизайн.

Последният въпрос ни е нещо като традиция:

8. Три от най-важните неща за един хубав дом са:

-.

Добрата осветеност може да трансформира неприветливото и тъмно жилище в комфортен дом. Текстилът постоянно е основен - без значение дали обичате завеси, той ще внесе топлота с възглавничките по дивана. А кухненски плот от камък или солидно дърво просто ви кара да го погалите.


 Абонирайте се и прочетете първи " Непубликувано " и преглед на деня за 2 мин. АБОНИРАЙ съдебна експертиза Автор: Христо Боснев Източник: апартамент ремонт дизайн интериор София
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР