За добро или лошо, времето, което прекарвате в спалнята преди

...
За добро или лошо, времето, което прекарвате в спалнята преди
Коментари Харесай

Навиците преди лягане, които могат да спасят връзката ви

За положително или неприятно, времето, което прекарвате в спалнята преди да заспите (като тук не приказваме за секс), може съществено да се отрази на положението на вашата връзка.

Така най-малко настояват специалисти и психолози, които поучават двойките да се доверят на тези ритуали преди лягане, с цел да се радват на безоблачни връзки.

Оставете телефона си отвън спалнята

Едно скорошно проучване от университета Baylor разкрило, че най-малко половината от хората, живеещи с сътрудник, от време на време се усещат подценени, поради технологиите. Половинката ви заслужава повече почитание, по тази причина, когато стане време за лягане, устройства като таблети и телефони нямат място в леглото, споделя Ейрън Андерсън, сватбен терапевт от Колорадо.

“Смартфотните ви разсейват от действителната връзка сред вас и половинката ви, протичаща се преди да заспите и откакто се разсъните заран. Вярно е, че те ви разсейват и на всички останали места в дома ви, само че си поставете предписание да не ги внасяте в спалнята. Когато сте там дружно, бъдете дружно в действителност, ” добавя той.

Създайте си обред преди заспиване

Не бързайте да си лягате незабавно след вечеря, споделя Кристин Давин, психолог от Ню Йорк. Постарайте се да се насладите на вечерта дружно, гледайки филм или пиейки по чаша вино на дивана, до момента в който си разказвате по какъв начин е минал деня ви. “Това време е нужно на тялото, с цел да разбере, че е време “да се изключи ”, което е от голямо значение за пълноценния сън. ”

 bedroom habits (2)

Не си лягайте с облеклата

Мислете за спалнята си като за особено място за вас и вашата половинка. Оправяйте леглото всяка заран, поддържайте я подредена и в никакъв случай не си лягайте с облеклата. Тази част е доста по-важна, в сравнение с смятате, споделя Андерсън. “Спалнята не е със същия статут като останалите стаи в дома. Ако просто хвърляте облеклата, където ви попадне, даже на ръба на леглото, преди да облечете пижамата си, не я превръщате в нещо особено за никого от вас. ”

Опитайте се да си лягате едновременно

Ако графиците ви съответстват, превърнете в табиет лягането в един и същи час всяка вечер, поучава Джанин Инграм, терапевт за двойки от Нашвил, Тенеси. “Много двойки постоянно вършат грешката да си лягат по друго време, поради телевизия или интернет. Това обаче може да се окаже неволен метод на отбягване на интимността. Колкото по-дълго продължава това държание, толкоз по-застрашена е връзката им. ”

Прегръдките и целувките преди лягане са наложителни

Дори да сте прекомерно изморени, с цел да вършиме секс, направете изпитание да дарите половинката си с задоволително физическо внимание, когато се пъхнете под завивките, поучава Инграм. “Дългата, сантиментална целувка освобождава в телата ви хормони, които ви карат да желаете още непосредственост, ” споделя тя.

 bedroom habits (1)

По опция, разделете се с тв приемника

За някои това може и да звучи като задача невъзможна, изключително в случай че сте привикнали да заспивате на шума от някой филм или предаване, само че съгласно Чели Пъмфри, консултант от Денвър, Колорадо, премахването на тв приемника от спалнятя ви ще направи чудеса с връзката ви. “Точно както останалите софтуерни движимости, тв приемникът също би трябвало да е табу. За двойките е доста елементарно да свикнат да гледат телевизия всяка вечер, преди да заспят, което пречи на същинската фамилиарност сред тях. ”

Казвайте си “Обичам те ” преди да заспите

Можете да се оплаквате от деня си и приятелките си колкото си поискате, само че не пропускайте опцията да приключите с хубаво възприятие, споделят Марша Сирота, психиатър и създател на книгата “Разкодиране на дамите: Тайната тактика на сполучливите връзки ”.  “Преди да си легнете припомнете на индивида до вас, че сте с него, тъй като в действителност го желаете. ”

Източник: missbloom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР